Ioan Cuzman se retrage de la conducerea SIF Banat Crisana¬ de la 1 decembrie 2012, locul lui fiind luat de Dragos Bilteanu, potrivit unui anunt remis vineri Bursei de Valori Bucuresti. El isi anuntase inca de joi seara intentia de a renunta la functie, fara sa ofere detalii legate de motivele care l-au determinat sa faca acest gest. Cuzman a condus SIF Banat Crisana in ultimii 17 ani.

Vezi aici cv-ul viitorului presedinte director general al SIF Banat Crisana

Noul presedinte al SIF1 este un bucurestean de 35 de ani, absolvent al ASE- Facultatea de Relatii Economice Internationale, avand un master in Administrarea Afacerilor. Este casatorit cu cantareata Cristina Rus

Presedintele SIF 1 a mai afirmat ca nu exclude mutarea sediului central al societatii in alta localitate.

"Referitor la mutarea sediului, nu pot sa fac afirmatii in acest sens. Insa, atunci cand se schimba structura actionariatului, actionarii pot sa hotarasca. Pot sa va spun ca, fata de inceputuri, acum, 27 la suta din capitalul social al societatii noastre este detinut de persoane fizice si juridice din strainatate, si, de asemenea, se pare ca s-a mutat polul principal de detinere inspre alte zone ale tarii. Eu nu pot sa fac afirmatii ca se va muta, insa, nu pot sa fac abstractie ca poate sa existe si un asemenea risc", a mai adaugat Ioan Cuzman, citat de corespondentul din Arad al ziarului Bursa.

SIF Banat Crisana ste persoana juridica romana, constituita ca societate pe actiuni in noiembrie 1996. Este o societate de investitii de tip inchis care se autoadministreaza, incadrata in categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv (AOPC) cu o politica de investitii diversificata. SIF Banat-Crisana are sediul central in Arad; societatea are patru sucursale in orasele: Bistrita, Bucuresti, Cluj-Napoca si Satu Mare.

ACTIUNILE SIF BANAT - CRISANA sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.Societatea are emise un numar de 548.849.268 actiuni ordinare cu o valoare nominala de 0,1000 lei.