Premierul Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa participe la discutiile delegatia FMI, care se afla zilele acestea la Bucuresti. "Va rog pe toti, sub coordonarea vicepremierului, sa participati la toate intalnirile, sa prezentati exact situatiile si, evident, sa incepem discutiile despre perioada 2013-2016. Aici sunt doua subiecte sensibile, pe care trebuie sa le prezentati partenerilor nostri internationali", a spus Ponta. Cele doua probleme sunt TVA la produsele agricole si pensiile militarilor, recalculate gresit.

Despre TVA la produse alimentare, Ponta a spus ca taxa ramane de 24%, insa 15% pentru cel care emite factura trebuie sa ramburseaze pentru investitii. In privinta pensiilor militarilor, recalculate gresit, premierul a precizat ca trebuie "sa le facem si lor dreptate, cum le-am facut celorlalti, insa si aici trebuie discutat exact, care este influenta bugetara si in cat timp putem sa dam ceea ce Guvernul trecut le-a luat gresit". Potrivit premierului, "nu este o problema de cantitate, ca sunt 30.000 de oameni, ci de a face dreptate".

Ponta a mai spus ca actualul guvern "s-a tinut de niste angajamente dificile, angajamente asumate de catre presedintele Basescu si primii-ministri Boc si Ungureanu". "Sper sa nu uite ca ei si-au asumat aceste angajamente, ca am vazut ca au amnezii si incep sa ne critice ca ne tinem de aceste angajamente pe care ei le-au semnat. Daca vor uita acest lucru, vom scoate memorandumurile, ca sunt la finante", a adaugat Victor Ponta.