BVB a obţinut în trimestrul trei din 2012 un profit net de 1,80 mil.lei, iar in primele 9 luni din acest an a obtinut un profit net de 9,44 mil.lei, la o cifra de afaceri de aproape 14 mil.lei. Indicele de referinţă, BET, care urmăreşte evoluţia celor mai tranzacţionate 10 acţiuni listate la BVB, a înregistrat o creştere de 4% în trimestrul trei din 2012, faţă de o scădere de peste 21% în acelaşi interval al anului trecut, atunci când rating-ul suveran al Statelor Unite ale Americii a fost coborât pentru prima dată din 1941, de către agenția de evaluare Standard and Poor's, fapt ce a determinat un val de scăderi pe bursele din întreaga lume, se arata intr-un comunicat al BVB

De la începutul anului şi până la 30 septembrie 2012, BET a înregistrat un avans de aproape 12%, depășind unele burse din regiune.

Cifra de afaceri a Bursei de Valori București SA (BVB) a fost de 4,03 mil.lei în trimestrul trei din 2012, în scădere față de același trimestru din 2011 în contextul scăderii sezoniere a valorii tranzacționate pe piața de acțiuni și unități de fond din acest an. În trimestrul trei din 2011 cifra de afaceri a depășit valoarea de 6,00 mil.lei, veniturile mai mari au fost determinate de volatilitatatea ridicată datorată turbulențelor din zona euro.

Piața produselor structurate a crescut cu 21% față de trimestrul trei din 2011, urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru noile produse lansate. Venituri mai mari cu aproape 20% au fost obținute din activitatea de menținere la tranzacționare a emitenților.

În intervalul iulie-septembrie 2012 atenția managementului a fost îndreptată spre eficientizarea activității prin reducerea unor cheltuieli operaţionale pentru atenuarea efectelor restrângerii activității de tranzacționare pe anumite segmente, fără ca aceste măsuri să inducă riscuri operaționale. Cheltuielile operaționale au fost de 2,88 mil.lei în trimestrul trei din 2012, cu 17% mai mici faţă de aceeaşi perioadă din 2011. Cele mai mari reduceri au fost obţinute la capitolul servicii prestate de terţi și cheltuieli de personal. Diminuarea cheltuielilor operaţionale a permis compensarea parţială a scăderii cifrei de afaceri şi înregistrarea de profit operaţional.

Profitul operațional obținut în trimestrul trei din 2012 a fost de 1,15 mil.lei faţă de 2,51 mil.lei în acelaşi interval al anului trecut, pe fondul reducerii valorii de tranzacționare. Marja profitului operațional a fost de 28% în trimestrul trei din 2012.

Rezultatul din activitatea financiară a totalizat 0,98 mil.lei, influențat în principal de veniturile din dobânzi, în condiţiile în care la nivelul trimestrului moneda naţională a avut o depreciere moderată şi prin urmare au fost inregistrate venituri din diferenţe favorabile de curs valutar care au compensat cheltuielile înregistrate din diferenţe de curs valutar, aferente reevaluării disponibilităților în valută a BVB. Veniturile din dobânzi au fost influențate și de scăderea disponibilităților BVB, urmare a achitării unor dividende record aferente profitului net realizat în 2011.