Proiectul de buget pe 2013 va fi prezentat Parlamentului pe 20-21 decembrie, urmand ca in ianuarie sa fie discutat cu organismele financiare internationale, a afirmat premierul Victor Ponta la inceputul sedintei Guvernului de marti. Acesta a cerut marti ministrilor sa se ocupe, pana atunci, de elaborarea proiectului. Ponta sustine ca se va duce cu proiectul in Parlament, nu "la altcineva".

"O sa prezint bugetul pentru 2013 in Parlamentul Romaniei, nu ma duc cu el la altcineva, ca nu e cazul, dar in Parlamentul Romaniei trebuie sa prezint acest buget si se construieste pe baza a ceea ce dumneavoastra transmiteti in mod realist si in mod foarte bine fundamentat catre Ministerul de Finante. Cel mai probabil in jur de 20 - 21 decembrie trebuie sa prezentam proiectul in Parlament, dupa care, in cursul lunii ianuarie sa-l discutam cu partenerii nostri internationali si dupa aceea sa-l dezbatem si sa-l aprobam in Parlament", a spus Ponta.

Acesta a mai spus ca proiectul trebuie facut "cu acea gandire multianuala". "Vreau sa va rog pe toti ministrii, multi sunteti in campanie, dar cel putin un secretar de stat, secretarul general al ministerului - sa continue activitatea impreuna cu Ministerul de Finante pentru pregatirea bugetului pe 2013 si mai ales cu acea gandire multianuala, 2013 - 2016", a precizat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a criticat luni partidele politice, spunand ca niciunul dintre acestea nu a prezentat un proiect credibil de buget pentru 2013 si a avertizat ca nu va numi un premier doar "pe povesti".