INS: Volumul lucrarilor in constructii a scazut fata de octombrie 2011

de DP     HotNews.ro
Vineri, 7 decembrie 2012, 10:50 Economie | Finanţe & Bănci


Volumul lucrarilor de constructii a crescut usor in luna octombrie fata de septembrie 2012, ca serie bruta, cu 5,5%, dar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,7%, anunta INS. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,1%, respectiv cu 6,0%.

In perioada 1.I-31.X.2012, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2011, volumul lucrarilor de constructii a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,1%, respectiv cu 3,4%.
Octombrie 2012 comparativ cu septembrie 2012

In luna octombrie 2012, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna septembrie 2012, cu 5,5%, crestere evidentiata pe toate elementele de structura astfel: la lucrarile de reparatii capitale (+24,2%), la lucrarile de constructii noi (+3,8%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+2,2%).
Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri la cladirile nerezidentiale (+23,0%) si la  constructiile ingineresti (+0,4%). Cladirile rezidentiale au scazut cu 4,7%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2012, comparativ cu luna septembrie 2012, a inregistrat o scadere cu 0,7%.
Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-6,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,3%). Lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 26,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 9,7%, respectiv cu 7,7%. La cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 15,9%.

  • Octombrie  2012 comparativ cu octombrie 2011

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 5,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi astfel: la lucrarile de reparatii capitale (-13,0%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-9,9%) si la lucrarile de constructii noi (-2,0%).
Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la constructiile ingineresti (-16,3%) si la cladirile rezidentiale (-4,6%). Cladirile nerezidentiale au crescut cu 26,5%.
 
Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna octombrie 2012, comparativ cu luna octombrie 2011 a scazut cu 6,0%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi astfel: la lucrarile de reparatii capitale (-10,2%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,9%) si la lucrarile de constructii noi  (-6,4%).
Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 13,4%, respectiv cu 8,3%. La cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,4%.

  • Perioada 1.I-31.X.2012 comparativ cu perioada 1.I-31.X.2011

In perioada 1.I-31.X.2012, comparativ cu perioada 1.I-31.X.2011, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut cu 2,1%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 10,7%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-13,5%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,8%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 12,2%, respectiv cu 3,3%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 8,6%.

In perioada 1.I-31.X.2012, comparativ cu perioada corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 3,4%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+14,8%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 14,3%, respectiv cu 6,9%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 15,5%, respectiv cu 3,1%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,7%.

Cladiri rezidentiale sunt cele destinate exclusiv, sau in principal, pentru locuit (peste 50% din spatiul locuibil sau din volumul construit este utilizat pentru locuit). Cladirile pentru colectivitati (case de batrani, orfelinate, camine) se considera cladiri rezidentiale.
Cladiri nerezidentiale - cele destinate exclusiv, sau in principal, altor scopuri decat cele rezidentiale (hale industriale, magazine, cinematografe, birouri, spatii administrative etc.)
Constructii ingineresti - obiecte de constructii care nu indeplinesc caracteristicile de cladiri si au ca scop crearea conditiilor pentru realizarea activitatilor de productie sau desfasurarea activitatilor social-culturale (drumuri, cai ferate, poduri, aeroporturi, stadioane etc.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

434 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță
Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by