"Lucian Cojocaru nu este audiat cu privire la activitatea sa in cadrul Volksbank Romania. Volksbank are o echipa de management noua, toti membrii directoratului fiind numiti dupa septembrie 2010. Frauda a fost identificata si raportata autoritatilor in Mai 2010. Banca ofera tot sprijinul autoritatilor in acest caz iar activitatea curenta a Volksbank se deruleaza in mod normal"se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Cojocaru a venit la Volksbank dupa sapte ani ca director comercial pe reteaua BRD-SocGen. La BRD, Cojocaru, 42 de ani, a fost implicat direct in dezvoltarea operatiunilor de retail ale BRD, care si-a extins masiv reteaua teritoriala incepand cu 2005. El a fost un colaborator apropiat al sefului diviziei de retail a BRD, Sorin Popa.

Cojocaru a raspuns la BRD de coordonarea operatiunilor comerciale pentru clientii persoane fizice (care genereaza mai bine de jumatate din afacerile bancii), dar si pentru companiile cu o cifra de afaceri de pana la 50 de milioane de euro anual. El a fost un colaborator apropiat al sefului diviziei de retail a BRD, Sorin Popa.

De profesie inginer, Cojocaru si-a inceput cariera bancara in anul 1994, la Bancorex, directia Participatii si Piete de Capital. Din 1998 a trecut la sucursala locala a grupului francez Societe Generale, care a preluat in acelasi an de la stat BRD. Pana in 2003, Cojocaru a fost director comercial al Sucursalei Mari Clienti Corporativi a Societe Generale, dupa care a preluat postul de director comercial pentru intreaga retea a BRD, care intre timp absorbise sucursala SocGen.