Sa iesim putin din aerul imbacsit al politicii locale si sa vedem ce se mai intampla in jur. O uimitoare mea culpa venita din partea economistului sef al FMI in privinta efectelor austeritatii, gasim aici. Olivier Blanchard scrie că Fondul a judecat gresit impactul austeritatii asupra economiilor europene. "Analistii au subestimat în mod semnificativ creșterea șomajului și scăderea cererii interne asociate cu consolidarea fiscală," scriu Blanchard și Leigh. Această concluzie echivalează cu o furtună în cercurile econometristilor. Vom reveni. Cautati lucrurile cu adevarat importante? The New Yorker are o parte din raspuns, aici. O intrebare care stiu sigur ca ne macina pe toti in fiecare secunda a vietii: oare echivalenta ricardiana ucide efectul Pigou? Aflati mai multe aici. O poveste cu elvetieni si britanici aflati in razboi. Mai precis franci si respectiv lire.

Fara multe comentarii, un text foarte bine scris care merita citit, aici. Urmeaza o poveste nu cu martieni, ci cu meteoriti martieni. Despre o roca de doua miliarde de ani vechime care vine de pe planeta Marte si se numeste Black Beauty. Fotografii extrem de reusite, campioanele National Geografic 2012 gasim aici. Daca sunteti fan al teoriei incalzirii globale, avem un text care s-ar putea sa va intereseze. Daca nu, nu.

Despre manipularea monedei, gasim aici un text interesant si pertinent. Iar aici unul despre istorie. Despre cat poate Capitalismul sa isi refaca imaginea destul de sifonata de criza, citim in WSJ.

Stiu ca e mai vechi, dar merita recitit acest Bestiar

O sambata frumoasa tuturor!