Ordonanta de Urgenta care lasa la latitudinea autoritatilor locale indexarea taxelor si impozitelor va fi adoptata in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Potrivit acestuia, actul normativ nu a fost adoptat in sedinta de saptamana trecuta deoarece "presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare decat dupa desfasurarea sedintei de Guvern". In plus, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare intra in vigoare la 3 zile dupa data publicarii in Monitorul Oficial.

Comunicatul de presa a fost transmis in urma solicitarii fostului premier Emil Boc catre premierul Victor Ponta de a aproba acest ordonanta de urgenta.

Comunicatul Guvernului

"In legatura cu declaratiile profesorului de drept constitutional Emil Boc, primar al municipiului Cluj, care solicita premierului Victor Ponta sa adopte, de urgenta, ordonanta care da posibilitatea autoritatilor locale sa nu indexeze cu 16 la suta taxele si impozitele locale, Biroul de presa al Guvernului este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

In sedinta de Guvern din data de 5 ianuarie 2013 a fost pregatit textul Ordonantei pentru modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale. Ordonanta nu a putut fi insa adoptata din cauza faptului ca presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare decat dupa desfasurarea sedintei de Guvern. Mai mult, legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare intra in vigoare la 3 zile dupa data publicarii in Monitorul Oficial.

Din acest motiv, Ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale va fi adoptata in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana".