Premierul Victor Ponta a afirmat ca Executivul va discuta in sedinta de miercuri problema taxei auto "pana gasim o solutie". Ponta sustine ca banii incasati din aplicarea acestei taxe nu ajung la bugetul de stat, ci sunt utilizati pentru plata datoriilor.

"Azi iarasi discutam despre taxa auto pana gasim solutia. Partea cea mai proasta cu aceasta taxa auto este ca de fapt noi nu o sa incasam nici un leu pentru bugetul de stat, ca tot ce o sa incasam, o sa platim datoriile, restituim taxa incasata de domnul Boc. Deci nu facem altceva decat sa mai luam de la oameni ca sa dam la oameni ce le-a luat Guvernul trecut. Sa nu isi inchipuie cineva ca taxa auto o sa o punem la buget, ca nu o punem, din pacate, la buget", a spus Ponta.

Taxa auto va fi inlocuita cu un "timbru de mediu" pentru care proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plati mai mult, iar detinatorii de vehicule noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul masinilor hibride si a celor electrice, a spus saptamana trecuta premierul Victor Ponta.