"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA, condus de Isar Lucian, in calitate de presedinte, este format din cinci membri - Isar Lucian, Dimitris Sophocleous, Sandu Danut, Jiru Enache si Kubinschi Florian Raimund - mandatul acestora fiind de patru ani", se arata intr-un comunicat al CFR, remis luni. Consiliu de Administratie (CA) l-a numit pe domnul Dimitris Sophocleous director general al companiei, mai spun oficialii CFR.

Dimitris Sophocleous (46 de ani), cetatean grec-cipriot, este de profesie economist, fiind calificat partial ca auditor, in Anglia. El a fost presedinte al CA la dezvoltatorul imobiliar Impact, CFO al A&D Pharma Holdings N.V, iar inainte de anul 2008 a fost CFO la Romtelecom.

Experienta profesionala acumulata in cei 25 de ani de activitate, in domenii precum audit, shipping, telecomunicatii si farmaceutic, l-a propulsat si in ierarhia unor companii de stat si companii publice din Romania, precum Romtelecom si AD Pharma, unde a detinut functia de director financiar executiv.

"In urma discutiilor purtate cu specialistii companiei, la sfarsitul saptamanii trecute, va pot asigura ca CFR SA este o companie de stat cu o importanta strategica pentru Romania, dar si cu un imens potetial de dezvoltare. CFR SA este o companie care poate fi caracterizata ca un diamant inca neslefuit al economiei nationale", a declarat DIMITRIS SOPHOCLEOUS, director general al CFR SA.