Erste Group amortizeaza fondul comercial cu 300 milioane de euro

de DP     HotNews.ro
Marţi, 15 ianuarie 2013, 11:41 Economie | Finanţe & Bănci

Rezultatele testelor anuale privind deprecierea fondului comercial al Erste Group impun reducerea acestuia, in special amortizarea fondului comercial al Bancii Comerciale Romane, dar si al altor participatii, cu aproximativ 300 mil. EUR (inainte de impozitare). Amortizarea se datoreaza primelor de risc mai mari ce determina cresterea ratelor de discount aplicate, se arata intr-un comunica al Erste Bank.

Ca urmare a acestei masuri extraordinare si recent anuntatei vanzari a subsidiarei din Ucraina, Erste Group estimeaza ca va inregistra un profit net de aproximativ 450 milioane EUR pentru anul financiar 2012. Erste Group reconfirma estimarile sale privind profitul operational si costurile de risc, conform celor anuntate pe 30 octombrie 2012 cu ocazia rezultatelor pentru primele noua luni din 2012.

De asemenea Erste Group va propune Adunarii Generale a Actionarilor sa plateasca dobanda aferenta capitalului participativ si sa acorde dividend pentru 2012. Intrucat fondul comercial este exclus de la calculul capitalului normativ, Erste Group va raporta o imbunatatire semnificativa a indicilor de adecvare a capitalului pentru sfarsitul anului 2012.

In iulie 2012 Erste a decis amortizarea fondului comercial al BCR cu 210 milioane euro, o masura similara fiind luata in octombrie, cand grupul austriac a amortizat fondul comercial al subsidiarei din Romania, cu 700 milioane euro.

Diferenţa dintre preţul plătit şi capitalurile proprii ale BCR a fost înregistrată în bilanţul Erste ca "goodwill" sau fond comercial in limba romana.

Fondul comercial reprezintă valoarea contabilă a potenţialului de business al bancii, conform planului de afaceri.

Fondul comercial a mai fost ajustat la sfarsitul lui 2008 cu circa 480 milioane euro, asfel ca la finalul lui 2010 valoarea fondului comercial era de 1,8 miliarde euro.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

878 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri