Economia Europei este inca in scadere, ceea ce face necesar ca statele din zona euro sa-si continue reformele lor, a spus economistul sef al Bancii Centrale Europene (BCE), Peter Praet, intr-un interviu pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Oficialul european a respins temerile ca ratele scazute ale dobanzilor ar putea accelera inflatia in Germania.

Praet a mai spus ca desi pietele financiare au fost in mod semnificativ linistite in ultima perioada este prea devreme pentru a spune criza zonei euro s-a incheiat, iar tarile din care au adoptat moneda unica nu ar trebui sa se bazeze pe doar BCE.

"Din pacate, suntem inca intr-o faza in care economia Europei este in scadere, exista unele semne pozitive, dar nu este inca clar daca suntem intr-un moment de schimbare", a spus Praet.

"Pericolul mare este ca guvernele si alti actori economici sa se complaca in aceasta situatie si sa nu faca nimic ei insisi.. Asta ar fi o greseala tragica si ar anula rapid evolutii pozitive", a detaliat oficialul BCE.