La plante oleaginoase, limita neimpozabila este tot de 2 hectare, iar pentru ce depaseste aceasta suprafata, norma de venit este de 458 lei.
In tabelul de mai jos sunt limitele culturilor si animalelor pana la care NU se aplica impozit

La legume de camp, limita neimpozabila este de 0,5 hectare, iar pentru ce depaseste aceasta suprafata, norma de venit este de 4.001 lei.
La cresterea bovinelor, limita neimpozabila este de 2 capete, iar pentru ce depaseste aceast numar, norma de venit este de 453 lei.
La pasari, limita neimpozabila este de 100 de capete, norma de venit este fiind de 3 lei pentru un numar intre 100 si 500 de capete si de 2 lei daca se depasesc 500 de capete.
Revizuirea sistemului de impozitare a veniturilor din activitati agricole prin aplicarea urmatoarelor reguli:
- extinderea sferei veniturilor impozabile prin includerea celor din cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala precum si a veniturilor din silvicultura si piscicultura;
- determinarea venitului anual pentru veniturile din activitati agricole numai pe baza normelor anuale de venit si eliminarea modalitatii de determinare a venitului net anual in sistem real, pe baza datelor din contabilitate in partida simpla;
- determinarea venitului net anual in sistem real, pentru veniturile din silvicultura si piscicultura potrivit regulilor de impunere proprii veniturilor din activitati independente;
- precizarea veniturilor neimpozabile din cadrul categoriei ;
- stabilirea nivelului normelor de venit pentru perioada impozabila din anul fiscal 2013 cuprinsa intre 1 februarie 2013 si pana la sfarsitul anului fiscal;
- incepand cu anul fiscal 2014, normele de venit se stabilesc de catre directiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, se aproba si se publica de catre directiile generale ale finantelor publice teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, pana cel tarziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplica aceste norme de venit.
- unificare cotei de impozit de 16% pentru veniturile din activitati agricole, impozitul stabilit de organul fiscal competent, fiind impozit final;
- depunerea declaratiei la organul fiscal competent pana la data de 25 mai inclusiv, a anului fiscal pentru anul in curs, indiferent daca activitatea se desfasoara individual sau intr-o forma de asociere. In cazul in care activitatea incepe sa se desfasoare dupa dat de 25 mai declaratia se depune in termen de 15 zile inclusiv de la data la care contribuabilul incepe sa desfasoare activitatea;
- organul fiscal competent stabileste impozitul anual datorat si emite decizia de impunere;
- plata impozitului se efectueaza catre bugetul de stat in doua rate egale astfel: a) 50% din impozit pana la data de 25 septembrie inclusiv; b) 50% din impozit pana la data de 25 noiembrie inclusiv.
- Din impozitul virat la bugetul de stat nu se distribuie cote defalcate catre bugetele locale;
- precizarea unor reguli tranzitorii aplicabile veniturilor realizate in perioada impozabila cuprinsa intre 1 ianuarie 2013 si 1 februarie 2013

Sursa datelor: Monitorul Oficial
Il vor elibera pe Bombonel sa se ocupe de aceasta activitate?
La noi multi tarani sunt in categoria agricultura pentru autoconsum si practica trocul. Sunt multi tarani care fac greu rost de cash.
Problema este ca pamantul Romaniei ori nu este lucrat, ori este lucrat "la negru".
Impozitarea asta o sa-i oblige pe posesorii de pamant sa il lucreze sau, daca nu vor, sa il vanda cuiva care sa-l lucreze.
Al doilea efect o sa fie eficientizarea, obligatorie, a muncilor agricole, ca altfel nu mai este rentabil sa ai pamant.
Se vor impune, de la sine, asocierea si modernizarea tehnologiilor agricole.
Etc.Etc. dar este mai simplu sa va plangeti populist ca birurile sunt grele.
Mai priviti si "peste gard" la alte agriculturi din lume......
Din punctul meu de vedere, impozitarea in agricultura a devenit brusc foarte mare. Poate e o bine meritata palma peste ochi pt cei care au votat " sa ne deie", si acum or sa afle ca o "sa le ieie", pentru ca nimeni n-a catadicsit sa gindeasca nici o clipa la consecinte, si de unde vor veni banii. Parerea mea e ca vor fi loviti exact saracanii de la tara, care au niste terenuri mostenite de pe la batrini. Va fi un an al extinctiei, si probabil e o masura care sa favorizeze vinzarea terenurilor catre marile ferme - ceea ce deja s-a cam intimplat, daca tinem cont ca primii trei mari fermieri din judetul Iasi sunt un austriac, un libanez si un german. Ce mai putem spune? Nu ne vindem tara? Nuuu, am pierdut-o deja la ruleta...
Altfel spus pentru fiecare hectar de grau/cereale peste limita de 2 ha se platesc, in cazul descris de tine (7 hectare):
(7ha - 2ha) x 449 lei/ha x 16% = 359,2 lei
La un pret al graului de 1 leu/kg, asta inseamna circa 360 kg de grau pentru 5 hectare. La o recolta "normala" (nu buna si nu exceptionala!) de 4000 kg boabe la hectar asta inseamna 1,8 % din recolta.
Asa-i ca nu mai pare "o avere"?
Intr-o cu totul alta logica, "cineva-ul" tau primeste anual doar subventie (plata directa) pentru un singur hectar de aproape doua ori mai mult decat intregul impozit pe care trebuie sa-l plateasca pentru cele 7 hectare (din care doar 5 sunt real impozitate).
Ai scris ca nu te pricepi, da' trebuia sa-ti pui problema asta IN LOC SA POSTEZI, pentru ca astfel alimentezi tabara pro-impozit, desi intentia ta parea a fi alta.
Si-un comentariu doar pentru tine si cunostinta ta:
"Cineva-ul" tau este (cel mai probabil) tipul de putoare despre care vorbesc multi: nu are contract de arenda (astea fiind, in general, de la 600 kg grau/an/hectar in sus !!!), si-a lasat pamantul nemuncit, iar careva, care il munceste, ii da "ceva maruntis"...
Am scris astea ca sa nu le mai plangeti de mila celor ce trebuie sa plateasca, ca oricare dintre noi, impozit. Si ca sa inteleaga toata lumea despre ce este vorba.
Cunostinta e "putoare" din cauza varstei si din cauze medicale. Nu sunt multe firme cu utilaje in zona ca sa negocieze asa bine. Daca erau, in mod sigur facea o afacere mai buna.
daca il lasa pe el sa incaseze subventia fa un calcul si vezi ca va primi cam 1190 de euro plus.
asa ca aia doi saci de grau sunt un fel de bacsis
iar impozitul e doar 82 de euro. asa ca ii va ramane net persoanei pe care o plangi vreo 1100 de euro. adica cam 92 de euro pe luna in decursul anului. asta inseamna un venit 400 de lei lunar, care reprezinta mai mult decat 50% din pensia medie din romania.
caz concret: daca ai 110 pasari ( mai exact ce inseamna pasari? sa nu confundam curca de aprox 6 kg cu gaina de tara de 1,5, dar asta e prea complicat pentru guvernanti...sa nu mai vb ca 99 de struti chiar ca nu au cum sa fie pentru consum prorpiu...) inseamna ca platesti, desi tu nu vinzi? corect? de ce? ti se pare incredibil ca o familie formata din 4 persoane sa manance 110 pasari intr-un an, adica aprox una la 3 zile?
mie mi se pare un misto facut din enter de niste oameni care nu gandesc. le este foarte greu sa se ocupe de evaziunea fiscala din agricultura si inventeaza chestii care sa aduca bani, fara prea mult studiu inainte.
de exemplu, eu anul trecut am arendat 1 ha de pamant pe care am cultivat pepeni.
am platit 1000 de lei arendasului, dupa care i-am returnat si subventia pentru ca asa a fost intelegerea si asa se procedeaza pe aici adica inca 600lei, samanta hibrid costa 0.2*7500=15000 lei + folie, ingrasaminte, etc=> 9000 de lei, fara sa mai socotesc saptamani intregi in care am muncit de dimineata pana seara. Prima oara am fost lovit de grindina in primavara dupa plantare, iar apoi seceta a distrus restul. venit =0lei pierderi= -9000 de lei.
Acu pe ce p...a masii sa platesc eu impozit.(unde-s aia 4000lei venit, ca eu nu ii am) Aberatiile unor conducatori corupti si inconstienti.
Culturile agricole nu le asigura pentru calamitate nimeni, sau micii fermieri nu vor plati niste sume pentru asta, care e posibil sa nu poata fi recuperate.