Primul-ministru Victor Ponta a avut miercuri, la Viena, o intalnire de lucru cu cancelarul austriac Werner Faymann. Discutiile dintre cei doi au vizat identificarea unor domenii si proiecte economice concrete de cooperare intre cele doua tari, se arata intr-un comunicat al Guvernului. "Victor Ponta si-a exprimat interesul in ceea ce priveste mentinerea la un nivel ridicat a interesului companiilor si bancilor austriece in economia romaneasca si a prezentat deciziile recente luate de Guvernul Romaniei in ceea ce priveste reforma economica si asigurarea unui mediu atractiv pentru investitorii straini", precizeaza Guvernul.

In cadrul intalnirii, au mai fost purtate discutii si despre importanta utilizarii cadrului oferit de Strategia UE pentru Regiunea Dunarii pentru promovarea unor proiecte de interes comune pentru regiune. Pe agenda au figurat si teme de actualitate ale agendei europene, precum negocierile pentru noul cadru financiar multianual al UE 2014-2020 (MFF), guvernanta economica si extinderea spatiului Schengen.

In ceea ce priveste MFF, cei doi demnitari au sustinut importanta unui acord la urmatorul Consiliu European din februarie, care sa tina cont atat de necesitatea reducerii decalejelor de dezvoltare intre statele membre si totodata sa asigure cresterea economica si crearea de noi locuri de munca la nivelul intregii Uniuni.