Mica banca spaniola CEISS va fi nationalizata 100% odata primit ajutorul european prevazut de 604 milioane de euro, a afirmat ministerul Economiei, la scurt timp dupa anuntul privind deficitul de fonduri proprii inregistrat de acest grup, scrie AFP.

Banca prezinta un deficit al fondurilor proprii de 288 milioane de euro, a anuntat Fondul de restructurare bancara (Frob), intr-un comunicat. Injectia de ajutor european de 604 milioane de euro, prin intermediul Frob, se va traduce deci prin nationalizarea in proportie de 100% a bancii, a explicat un purtator de cuvant al Economiei.

CEISS va deveni astfel a cincea banca spaniola detinuta in proportie de 100% de Frob, dupa nationalizarea in 2012 a patru institutii de talie mai mare, asa numitul "primul esalon": Bankia, CatalunyaCaixa, NovacaixaGalicia si Banco de Valencia.

CEISS face parte din asa numitul "esalon 2", si avea nevoie de intarirea fondurilor proprii pentru a fi viabila, potrivit estimarilor cabinetului Oliver Wyman.

In timp ce bancile din primul esalon au primit deja 37 de miliarde de euro de la Mecanismul European de Stabilitate (MES).