Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 220.000 lei, au obligatia sa depuna formularul 392A "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2012", transmite ANAF intr-un comunicat remis luni, HotNews.ro

Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 de lei, au obligatia sa depuna formularul 392B "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2012".

Personele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care realizeaza operatiuni scutite fara drept de deducere prevazute la art. 141 cu exceptia celor prevazute la art. 141 alin. (2) lit. a), b), e), f), care nu sunt accesorii activitatii principale, nu au obligatia depunerii formularului 392B "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2012".

Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2012 este pana la data de 25 februarie 2013, inclusiv.

Aceste declaratii in format hartie, insotite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Formatul electronic se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, pus la dispozitie, gratuit, de unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.