Victor Ponta crede ca Romania se va imprumuta de pe piata americana cu dobanzi sub 6%
Ministerul Finantelor Publice a mandatat mai multe banci de investitii sa organizeze o serie de intalniri cu investitorii din Europa si Statele Unite in vederea pregatirii unei emisiuni de obligatiuni denominate in dolari.
Bancile contractate de statul roman sunt Barclays, BNP Paribas, Citigroup si HSBC. Romania a atras anul trecut de pe pietele externe 2,25 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari (aproximativ 1,7 miliarde euro).
Ministerul Finantelor vrea sa imprumute in februarie de pe piata interna 3,7 miliarde lei, prin obligatiuni si certificate de trezorerie, cu mult sub suma atrasa in ianuarie, de 11,4 milioane lei.
Licitatiile programate pentru prima luna din acest an aveau valori indicative de 4,6 miliarde lei, insa administratorii datoriei publice au atras 11,4 miliarde lei, plus 502,5 milioane de euro imprumutati prin obligatiuni cu scadenta la 3 ani.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Si acum deja va imprumutati iar? Pai cum vine asta Dottorre?
Ai aici evolutia PIB:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Produsul_intern_brut_al_Rom%C3%A2niei
Si aici deficitul:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Produsul_intern_brut_al_Rom%C3%A2niei
Din astea doua poti gasi singur cu cit a crescut datoria publica a Romaniei in fiecare an
De exemplu toti americanii sunt educati de mici sa puna voluntar bani departe pentru pensie pentru ca daca nu o fac nu le da nimeni un sfant la batranete. Acelasi lucru si pentru sanatate!
De aceea orice investitor american, mic, mare, institutional sau privat, se va uita la un lucru esential: RISCUL. Este castigul suficient de mare cat sa acopere potentialul risc?
Ei bine nu cred ca vreun american va da bani ieftini Romaniei fara sa se uite la agentiile de rating care se uita la randul lor la ceva: La ce? La acordul cu FMI!
Pentru toti fanii Ponta: FMI are cei mai "ieftini" bani iar costul altor imprumuturi depind DIRECT de calificativele date de FMI. Ponta nu a incheiat cu succes acordul, dimpotriva. A obtinut o amanare si acum incearca sa foloseasca acest ragaz ca sa ia bani imprumut pana nu vine FMI cu concluziile.
Americanii nu sunt tampiti, vor amana si ei pana vad rezultatele acordului.
Dobanda de 6% in cazul in care FMI pleaca din Romania o s-o vada numai mama lui Ponta cand se uita pe fereastra dupa feciorul ei.
ca de cand sunt ei la putere, praf si pulbere ajunge tara.
- inflatia a crescut
- taxele au crescut
- preturile alimentelor au crescut
De ce dracu trebuie sa se imprumute iar?
Ungaria a imprumutat 1,25 miliarde dolari pe 5 ani la un cost de 4,25%, si cu 2 miliarde dolari pe 10 ani, la un cost de 5,45%.
Nu inteleg in aceste conditii cum s-ar putea bucura Romania daca randamentul este sub 6%. S-ar putea bucura daca randamentul este mai aproape de 5% decat de 6%.
Dupa parerea unor tovarasi americanii sunt buni doar pina dau.
In vara mereu se auzeau voci care spuneau '' CE se mesteca Merkel.....si ambasadorul SUA".
NOI suntem stapini se spunea in vara.
Se cam termina putinul pe care-l aveam, si mergem la cersit... electorat USList credul la promisiuni fara acoperire.
Domnii USL au cistigat alegerile folosind minciuna, la fel ca si comunistii in 1948 .
Da' dupa luna Iunie cind nu veti mai putea prosti FMI-ul cu vinzari de oltchimuri la dandiaconescuindirect, atunci sa vezi ce dobanzi veti avea. Po sa-l intrebi pe colegu Victor Orban si-ti explica el cum e...