Romania a contractat un imprumut extern de 1,5 miliarde dolari
Potrivit acestuia, cel mai ieftin imprumut contractat de pe piata externa de capital de dupa 1990.
"Fata de emisiunea din 2012, pe aceeasi suma si aceeasi maturitate (durata), diferenta de dobanda de la 6,875% la 4,5% inseamna 356 milioane dolari mai putini platiti. Acest succes vine in contextul in care alte state nu au reusit o performanta similara. State precum Ungaria sau Serbia nu au reusit, in acelasi timp, randamente similare", mai arata Guvernul.
Romania a contractat in ianuarie 2012 un imprumut pe 10 ani de 1,5 miliarde dolari de pe piata internationala de capital, la o rata neta a dobanzii de 6,875% pe an. Aceeasi emisiune a fost redeschisa in luna februarie 2012 pentru o suma de 750 milioane dolari la o rata neta a dobanzii de 6,45% pe an. A fost suprasubscriere de 4 ori (6 miliarde dolari in ianuarie si 3,2 miliarde dolari in februarie). Fata de emisiunea din 2012, pe aceeasi suma si aceeasi maturitate (durata), diferenta de dobanda de la 6,875% la 4,5% putem spune ca la aceeasi suma timp de 10 ani Romania plateste o dobanda cu 356 milioane dolari mai mica.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
sper ca acesti bani sa fie folositi pentru crearea de locuri de munca, nu pentru pensii si salarii, ca vom munci sute de ani sa rambursam astfel de credite...
vrem transparenta
asa ca ne-ati imprumutat pe 10 ani ca baronii USL sa aiba de unde mulge, nu ne multumeste.
Plagiatoru a zis ca el renunta la FMI si nu se mai imprumuta de bani, daca ajunge la putere.
Ete ca pana la urma face la fel ca si predecesorii sai.
Diferenta e ca acum fura ei si nu ceilalti :)
Faliment placut!
Cine ia acesti bani, cum ii cheltuieste si cu cine, asta nu este treaba voastra. Voi trebuie doar sa platiti imprumutul plus dobanzile aferente si sa priviti la tv, prin ce insule si-au mai dus smecherii amantele si care pe cine mai....incaleca.
Aceasta este hrana pentru creierele mici si netede, care traiesc doar prin povestile de la tv si a carei unica si obsedanta dorinta este "micu' gratis".
V-ati indatorat copii, acum va veti indatora si nepotii.
Vise placute !
Am dat exemplul ăsta "industrial" doar ca să nu-l dau pe cel comun cu "ţi-ai cumpărat locuinţa şi dotările şi maşinile cu banii tăi cash, sau prin imprumut de la bancă?"