Din semestrul al doilea s-ar putea aplica impozitul forfetar. Acum se lucreaza la un studiu care va fi inaintat Ministerului Finantelor. Daca studiul va fi finalizat in primul trimestru, impozitul se va aplica din a doua jumatate a anului. Daca studiul nu va fi finalizat, el se va aplica din 2014", a explicat Grapini, ministrul pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri. Ea a aratat ca in prezent consilierii ministerului stabilesc numarul de restaurante, pensiuni, baruri si alte structuri care ar putea intra sub incidenta impozitului."Am cerut datele de la Statistica, dar nu le au", a mai spus Grapini.
"Nimeni nu a spus ca se aplica de maine. Introducerea se va face dupa realizarea unui studiu de impact. Nu va fi aplicat in primul semestru pentru ca nu se poate, trebuie realizate studii de impact de catre noi si de Ministerul Finantelor. Trebuie sa stii cate baruri sunt, cate restaurante, cate pensiuni. Consilierii culeg date pentru a avea un fond de calcul. In alte tari se aplica la 27 de servicii, probabil ca nu vor fi toate", a spus Grapini.
Potrivit acesteia, firmele care declara cifra de afaceri zero sau afaceri foarte mici nu vor plati, iar impozitul va fi diferentiat pe sectoare. In schimb, cei care nu vor plati forfetarul vor suporta 15 controale de la Fisc in fiecare an. Plafonul de la care se va aplica forfetarul a fost dezvaluit deocamdata."Nu poate fi acelasi nivel al impozitului pentru taximetristi si pentru hoteluri. Si taximetristii vor plati, asadar. Vrem sa aplicam impozitul fara sa distorsionam piata si sa introducem o etica in afaceri. Toti trebuie sa plateasca. (...) Cei care nu platesc forfetarul vor fi vizitati de 15 ori pe an de Fisc", a mai spus Grapini.
Potrivit ministrului, reprezentantii mediului de afaceri vor trimite acei indicatori care sa fie urmariti la aplicarea acestui impozit. Am avut deja primele intalniri, luni urmeaza altele, pana la consultarea tuturor reprezentantilor din mediul privat care s-ar putea afla sub incidenta impozitului forfetar", a mai adaugat Grapini.
Reamintim ca, in octombrie 2010, Guvernul Boc a renuntat la impozitul minim aplicat companiilor si a analizat varianta introducerii unui impozit forfetar, dar a renuntat la idee invocand dificultatile care ar putea aparea in administrarea unui astfel de sistem. Ca urmare, a revenit la impozitarea cu 3% a veniturilor microintreprinderilor.
Ma intreb cati vor avea curajul sa o faca, fara sa riste ca ospatarul sa le infunde ochii.
Pe undeva imi pare bine. Ca foarte multi din sistemul privat nu au mers la vot, sau au votat USL-ul!! Ca cica le da salarii mai mari (am intalnit pesonal simpluti din astia). Ba ametitilor de la spalatorii, salariile mai mari pentru bugetari, nu ati priceput?!
De aia voua va pune acum impozite, sa le plateasca la aia care freaca menta , voi ce ati gandit?!
Ha, ha, ha !!
ar trebui un impozit pe venit de minim 200% la cei care practica lohnul.
tovarasa asta, nu are nici o legatura cu mediul privat, caci in loc sa propuna masuri pt. stimularea mediului privat, Gropini ii ingroapa cu taxe si impozite noi.
Ar fi suficient doar unul .................. dar daca va plac ineptiile faceti 15, 23, 33 ........................ controale vreti voi.
PS
La firmele lui Dragnea mergeti !?????????
Au auzit ca are vreo 29 mil RON datorii la buget.
Incredibil dar adevarat !!
Iar faza cu 15 controale pe an este deplasata...daca intr-un an sunt mai mult de 3-4 controale de la fisc, poti da in judecata pentru hartuire ANAF-ul sau Garda Financiare sau oricare din astia,
15 cred ca e o figura de stil, citita "tza^shpe".
Se poate mari limita prin lege, daca CCR si Avocatul Poporului sunt de partea cui trebuie.