In data de 19.02.2013 a fost depusa de Mechel Targoviste SA la Tribunalul Dambovita cererea de reorganizare in confornitate cu prevederile art. 27 si urnatoarele din Legea 85/2006, cu intentia de reorganizare si solicitarea intrarii in reorganizare in baza unui plan ce va fi depus in termenul legal, au transmis oficialii companiei Bursei de Valori. "Se are in vedere protejarea intereselor societatii si relansarea activitatii pe baze solide in temeiul unui plan de reorganizare, care avem convingerea ca va conduce la viabilizarea societatii. Cu sprijinul Invest Nikarom SRL, societatea care detine indirect pachetul majoritar de actiuni, se vor face eforturi pentru repornirea activitatii la Mechel Targoviste SA in conditii de eficienta economica", se mai arata in comunicat.

  • Compania a contractat in noiembrie 2011 un credit de 50 de milioane de euro de la BCR. "Erste Group Bank AG si Banca Comerciala Romana au anuntat semnarea incheierii unui contract de credit in beneficiul companiilor SC Mechel Campia Turzii, SC Mechel Targoviste, SC Ductil Steel si Laminorul. care fac parte din grupul Mechel, in valoare totala de 50 milioane euro", anunta la acea vreme banca. "Acordul de imprumut este unul de tip multiborrower multivaluta pentru finantarea capitalului de lucru, cu garantii materiale (stocuri si creante), precum si scrisoare de garantie din partea companiei mama, Mechel OAO. Cele 50 de milioane de euro reprezinta refinantarea unor credite in valoare totala de 35 milioane de euro, la care se adauga o noua linie de finantare de 15 milioane de euro", se spune in comunicat.
  • In iulie a aceluiasi an, compania mai imprumutase două credite, de 50 mil. euro fiecare, de la ING Bank şi UniCredit Ţiriac Bank, împreună cu trei firme din grup, operaţiunile fiind aprobate vineri de către grupul rus Mechel, într-o AGEA a combinatului siderurgic. Împrumuturile vor fi luate de combinatul din Târgovişte împreună cu Laminorul, Ductil Steel şi Mechel Câmpia Turzii, companii din grupul Mechel, se arată într-un raport al Mechel Târgovişte
  • Compania a mai contractat un credit de 30 mil dolari de la Bancpost

OAO "Mechel" a transferat actiunile tuturor activelor sale romanesti catre comparator - compania romaneasca Invest Nikarom SRL. Pretul tranzactiei este simbolic si are valoarea de 230 lei (aproximativ 70 USD). In posesia Invest Nikarom SRL au intrat astfel cele cinci intreprinderi metalurgice ale Grupului Mechel Ductil Steel S.A., Campia Turzii S.A., Mechel Targoviste S.A., Mechel East Europe Metallurgical Division SRL, Laminorul S.A., au transmis marti HotNews.ro oficialii companiei.

  • Firma Invest Nikarom aredoi asociati rusi care detin parti egale - Chumakova Svetlana (55 de ani) si Chumakov Victor (58 de ani). Firma are un capital social varsat de 99.979 lei si se ocupa de comertul cu ridicata de masini si echipamente

In luna noiembrie 2012, din cauza conjuncturii nefavorabile de pret de pe pietele metalurgice europene, pe fondul cresterii preturilor la fier vechi si a cererii scazute pentru produse finite, activitatea de productie de la intreprinderile metalurgice "Mechel" din Romania a fost temporar oprita, dar au fost luate toate masurile pentru mentinerea functionalitatii utilajelor de productie si de intretinere.

Vanzarea activelor romanesti corespunde in totalitate strategiei actualizate a OAO "Mechel", care prevede dezvoltarea directiilor prioritare ale business-ului, in principal consolidarea pozitiei de top in productia de carbune metalurgic. Comentand evenimentul, Directorul General al OAO "Mechel", Evgeny Mikhel a declarat: "Aceasta tranzactie reprezinta un pas in realizarea strategiei actualizate a OAO 'Mechel', care este indreptata catre dezvoltarea directiilor de productie cheie si vanzarea business-urilor non-profil. Cu ceva timp in urma am anuntat intentiile noastre de a iesi din sectorul metalurgic european, care in conjunctura actuala si prognozabila ramane in pierdere cronica.

Acest fapt influenteaza negativ nu doar rezultatul financiar si fluxul banesc al Grupului, ci si majoreaza cheltuielile, ceea ce noi nu ne putem permite, avand in vedere faptul ca investim in proiecte de perspectiva, precum zacamantul Elga si in Laminorul universal de sine de cale ferata. La o pierdere planificata la intreprinderile romanesti in anul 2013 in valoare de 2,4 miliarde de ruble, actuala tranzactie va avea un efect financiar pozitiv pentru actionarii nostri. Fluxurile banesti eliberate vor fi directionate atat pentru activitatea operationala, cat si pentru reducerea datoriei companiei."