Guvernul ar putea sa-si angajeze raspunderea in fata Parlamentului pentru noua lege a retrocedarilor in data de 19 martie, in cazul in care isi vor da acordul Camera Deputatilor si Senatul, a anuntat premierul Victor Ponta la inceputul sedintei Guvernului de miercuri. Potrivit acestuia, in sedinta de astazi, Guvernul va discuta intr-o prima lectura proiectul noii legi. "Daca azi vom ajunge la o concluzie, luni o vom transmite catre toate grupurile parlamentare", a mai spus Ponta. "In ziua de 19 martie, daca voi avea acordul celor doua Camere, ne angajam raspunderea in fata Parlamentului", a adaugat premierul.

Cererile privind privind restituirea proprietatilor nationalizate de regimul comunist ar urma sa fie solutionate pana cel tarziu 2017, potrivit unui draftul al proiectului de lege privind despagubirile pe care Guvernul Ponta isi va angaja raspunderea in Parlament, draft obtinut de HotNews.ro. Potrivit proiectului de lege, intaietate vor avea despagubirile in natura care la nivel local vor trebui sa fie realizate pana la 1 ianuarie 2016. Procesul de despagubire va avea mai multe etape: restituire in natura pe plan local, compensarea prin puncte decisa la nivel central, licitatii cu acele puncte pentru imobile din fondul national si, abia din 2017, valorificarea punctelor in numerar. Draftul prezentat ar putea suferi modificari pana la adoptarea sa de catre Guvern.

HotNews.ro a prezentat draftul proiectului de lege privind despagubirile acordate fostilor proprietari pe care Guvernul Ponta il va discuta in sedinta de Guvern de miercuri si pe care, ulterior, isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului.