Victor Ponta: Pe 19 martie ne vom angaja raspunderea in fata Parlamentului pentru legea retrocedarilor
Cererile privind privind restituirea proprietatilor nationalizate de regimul comunist ar urma sa fie solutionate pana cel tarziu 2017, potrivit unui draftul al proiectului de lege privind despagubirile pe care Guvernul Ponta isi va angaja raspunderea in Parlament, draft obtinut de HotNews.ro. Potrivit proiectului de lege, intaietate vor avea despagubirile in natura care la nivel local vor trebui sa fie realizate pana la 1 ianuarie 2016. Procesul de despagubire va avea mai multe etape: restituire in natura pe plan local, compensarea prin puncte decisa la nivel central, licitatii cu acele puncte pentru imobile din fondul national si, abia din 2017, valorificarea punctelor in numerar. Draftul prezentat ar putea suferi modificari pana la adoptarea sa de catre Guvern.
HotNews.ro a prezentat draftul proiectului de lege privind despagubirile acordate fostilor proprietari pe care Guvernul Ponta il va discuta in sedinta de Guvern de miercuri si pe care, ulterior, isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului.

Șansa ratată a PNL și perpetuarea dezastrului urbanistic din București
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Dar cu amaritii care au strins o viata bani de masina, care au avut incredere in Stat, care au acte ce nu pot fi contestate, cum ramine?
Statul a utilizat si munca si banii lor, atit la finantarea economiei, cit banii au stat la CEC, cit si apoi la capitalizarea BRD in vederea vinzarii.
Dupa tergiversari de zeci de ani - culmea cinismului - aceasta intirziere este invocata tot impotriva victimelor, intrucit BRD afirma ca nu mai are arhiva cu depunatorii.
Oare arhivele cu datornicii in cit timp se distrug? As putea, dupa 10 ani, sa nu mai platesc creditul pe motiv ca am distrus contractele mele, iar cele ale bancii nu le recunosc?
Intre timp, legea care acorda o despagubire comparabila cu o taxa RABLA zace la comisii.
Ce vor face Guvernul Ponta si USL-ul in aceasta privinta?
Vor dovedi respect sau dispret fata de cetateni?
Si cind, dupa ce vot fi murit toti depunatorii?