Ministrul de Finante german: Iesirea din UE a Marii Britanii ar fi catastrofala
Declaratia reprezinta cel mai dur comentariu din partea lui Schaeuble de pana acum, in incercarea de a evita o despartire care ar trimite adevarate unde de soc in politica europeana si pe pietele financiare.
Saptamana aceasta, Marea Britanie nu a reusit sa obtina sprijin pentru "diluarea" masurilor impuse de UE de limitare a bonusurilor, ceea ce i-ar pune in pericol dominanta ca centru financiar.
"As prefera ca britaniciii sa fie de acord, mai ales pentru ca nu vreau ca britanicii sa fie iasa din UE intr-un final. Politica Germaniei este de nesustinere a vocilor care vad o UE fara Marea Britaniem" a spus ministrul pentru Der Standard.
"Incearca sa ii explici unui indonezian: Europa este o entitate incredibil de puternica si dinamica, insa, din nefericire, nu este in pozitia de a reusi sa tina ca membru o tara orientata globala precum Marea Britanie. Aceasta pierdere de reputatie singura ar fi o catastrofa".
Regulile, care ar limita bonusurile bancherilor la echivalentul salariului sau dublului salariului daca sunt de acord actionarii, vor intra in vigoare anul viitor si reprezinta cel mai dur regim al bonusurilor din intreaga lume. Acestea ameninta industria financiara a britanicilor cel mai mult, prezentand riscul ca unele banci si bancherii lor de top sa se mute la alte centre financiare din afara UE.
Minsitrul german a dat insa asigurari ca nu se va renunta la ele: "Regulile nu vor fi slabite sub nicio forma".

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
PS: UE si SUA discuta un acord de liber schimb (vezi discursul despre starea natiunii al lui Obama). Daca Marea Britanie iese din UE si trebuie sa negocieze un acord de liber schimb separat si cu UE si cu SUA...cred ca o sa fie destul de nasol.
Daca britanicii se mai vaita in continuare,ca niste babe,va fi rau pentru ei.Dupa ce au pierdut tot in Second War nu si-au mai revenit.....(Ce jos au ajuns,daca le este frica de imigrantii romani si bulgari)
Deja suntem inundati de produsele chinezesti si doar componenta financiara nu este suficienta pentru pastrarea suprematiei europene.(ca in RO:degeaba isi face treaba BNR-ul daca economia e in colaps!).