Un raport SAR ce va fi lansat joi, ora 14.00, la sediul Reprezentantei Comisie Europene din Bucuresti, arata ca desi, Romania aloca sistemului sanitar cele mai restranse resurse din UE, numarul de spitale este intr-o permanenta crestere. In anul 2006, in Romania existau 12 spitale private, iar in 2012 nu mai putin de

86. Expertul Societatii Academice din Romania, conf. Dr Sorin Paveliu, avertizeaza intr-un raport ca din concurenta pentru banii proveniti din Fondul Unic National al Asigurarilor Sociale de Sanatate (FUNASS), intre spitalele de stat si cele private, primele ar putea iesi invinse, daca decidentii nu iau masuri urgente pentru a le face competitive.

Raportul propune solutii pentru cresterea finantarii spitalelor publice care se afla la indemana autoritatilor si corespund realitatilor economice ale Romaniei, precum si pentru stabilirea unui raport corect intre finatarea celor doua tipuri de spitale. Acestea vor fi dezbatute joi, impreuna cu Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu.