Principalul motiv al sejurului petrecut de turistii nerezidenti in Romania l-au reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri (59,7% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentand 67,3% din total.
Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (58,1%), din acestea fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (82,4%).
Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 15,3% iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 7,6%. Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi 45,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpararea alimentelor si bauturilor, urmate de cheltuielile pentru cumpararea de cadouri si suveniruri (30,3%). Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 68,8% din totalul cheltuielilor pentru transport iar cheltuielile pentru accesul in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 66,2% din totalul cheltuielilor pentru recreere.
Turistii nerezidenti sositi in Romania in interes personal au cheltuit 1112,5 milioane lei Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenti in Romania l-a reprezentat calatoriile in scop particular (40,3% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (57,9%).
Pentru a vedea cifrele, e suficient sa va plimbati co mouse-ul peste barele graficului
Pentru a vedea cifrele, e suficient sa va plimbati co mouse-ul peste barele graficului
Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 41,3% din totalul cheltuielilor pentru transport iar cheltuielile pentru accesul in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 45,3% din totalul cheltuielilor pentru recreere.Aproximativ 35,9% din nerezidenti si-au organizat sejurul in Romania pe cont propriu iar principalul mijloc de transport folosit pentru sosirea in Romania a fost avionul.Mai jos aveti date legate de cheltuielile in strainatate ale turistilor din diferite state. Sursa datelor: Banca Mondiala, cifrele sunt exprimate in dolari SUA.
Din totalul nerezidentilor sositi in Romania, 35,9% si-au organizat singuri sejurul iar 38,2% si-au organizat sejurul prin agentii de turism. Restul sejururilor au avut alt organizator (sindicate etc.) 17,3%, precum si agentia de turism, o parte si turistul nerezident cealalta parte 8,6%.
Citeste aici o analiza similara facuta in octombrie 2012
Principalul mijloc de transport utilizat de turistii nerezidenti pentru a sosi in Romania a fost avionul (73,8% din numarul total de turisti). Autoturismele proprii au reprezentat 13,8%, urmate de autocare si autobuze cu 10,8%, alte mijloace ( tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme inchiriate, motociclete etc.) 1,6%.
Turistii nerezidenti in Romania au cheltuit pentru cazare (15,1%), pentru consumatiile facute in baruri si restaurante (13,9%), pentru transport (9,2%) iar pentru cumpararea de produse de folosinta personala (6,1%).
Pentru a vedea cifrele, e suficient sa va plimbati co mouse-ul peste barele graficului
Din totalul turistilor nerezidenti, 81,3% au avut ca scop al calatoriei pe cel particular iar 18,7% pe cel profesional. Din calatoriile in scop particular, ponderi mai importante au avut calatoriile pentru vacante (52,0%) iar din cele profesionale afacerile (6,9%).
Pentru a vedea cifrele, e suficient sa va plimbati co mouse-ul peste barele graficului
Din totalul turistilor nerezidenti cazati in unitatile de cazare privata 85,2% si-au organizat pe cont propriu calatoria in Romania si numai 3,2% au apelat la agentiile de turism. Pentru sosirea in Romania 53,0% dintre turistii nerezidenti au preferat ca mijloc de transport avionul, 37,7%
autoturismul propriu.
Deh, fani Bear Grylls - Supravietuire extrema.
In Franta fiecare sat, oras, primarie are un site oficial, cu explicatii despre Obiectivele turistice, transport, spitale etc.
Uitati-va la site-ul Primariei Bucuresti (pmb.ro), parca este un proiect facut de un licean repetent - nu are varianta in limba en, fr, de ..., informatiile nu sunt actualizate, nu exista o lista cu obiectivele turistice (muzeee, ore de vizitare, adresa, pret intrare), nimic.
2. Ce face Ministerul Turismului cu aceste informatii ? Ar trebui sa realizeze brosuri, trasee turistice pentru turistii Iordanienii, iranienii si brazilienii nu ? doar ei sunt cei mai cheltuitori.
Pun pariu ca nu se va face nimic, e mai usor sa stai degeaba in sectorul public si sa faci o greva din cand in cand ..