"Clientii nostri nu au nicio restrictie in privinta transferurilor financiare pe care doresc sa le faca. Totul se desfasoara normal, activitatea noastra se desfasoara sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei. Probabil ca in tara bancii mama, pentru a se evita transferurile masive de bani- au fost limitate aceste operatiuni cel putin pana la ora 16 cand va avea loc sedinta Parlamentului cipriot", au declarat pentru HotNews.ro reprezentanti ai Bank of Cyprus. Banca Centrala din Cipru a interzis tuturor bancilor cipriote sa efectueze orice transferuri bancare si plati in tara si in strainatate, potrivit mass media cipriota.

Banca a publicat si pe pagina de Internet un anunt prin care subliniaza ca situatia din Cipru nu are legatura cu operatiunile din Romania. "Conform anuntului ministrilor de finante ai Eurozone, s-a agreat cu autoritatile cipriote o serie de masuri pentru sustinerea si asigurarea stabilitatii financiare a Ciprului si a zonei Euro. In timp ce pentru sistemul bancar cipriot masurile convenite vor include o ajustare aplicata o singura data asupra depozitelor din Cipru, aceasta nu se aplica depozitelor (si nici conturilor curente) ale clientilor Bank of Cyprus sucursala Romania, care nu fac obiectul acestor masuri", se arata in comunicatul bancii.

Conform mai multor ONG-uri internationale, citate de EU Observer, Cipru este o "masina de spalat pentru banii murdari ai Rusiei" (Global Financial Integrity - SUA), iar un ajutor financiar din partea Uniunii nu ar face decat sa ajunga la oligarhii rusi care au investit ilegal in tara.

Conform raportului GFI, Cipru, o tara cu un produs intern brut de 23 de miliarde de dolari, a trimis, in 2011, 129 de miliarde de dolari catre Rusia.