Ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu, a declarat ca Fondul Monetar International nu are incredere in promisiunile guvernelor din Romania. "Este adevarat ca cei de la FMI i-au spus lui Traian Basescu si mi-au spus si mie ca nu mai au incredere in ceea ce promite un guvern din Romania," a declarat Fenechiu joi.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, are doua obiective strategice in perioada urmatoare, care sunt legate de deblocarea POS Transporturi si privatizarea CFR Marfa, punctand ca daca acesta le va indeplini il va lauda, iar in caz contrar va raspunde politic, potrivit Agerpres.

"Fenechiu are din partea mea doua responsabilitati majore in perioada imediat urmatoare. In primul rand, deblocarea POS pe Transport, presuspendat de UE din cauza contractelor frauduloase - cel cu Iordache este cunoscut - incheiate de catre Guvernul PDL. Asta este primul obiectiv strategic. Al doilea este privatizarea CFR Marfa, trecuta in acordul cu FMI de catre Guvernul PDL al domnului Boc," a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca il va lauda pe Fenechiu daca va reusi sa indeplineasca cele doua obiective fixate, subliniind ca in caz contrar acesta va raspunde politic.

"Domnul Fenechiu are doua lucruri importante de facut si foarte grele si foarte complicate si foarte controversate, amandoua venind de la PDL. Programul pe Transport ne-a fost blocat pentru contractele incheiate de doamna Boagiu, CFR Marfa a fost trecut de catre Boc si Ungureanu in acordul cu FMI. Cat timp isi face aceste doua sarcini esentiale nu pot decat sa-l laud. Nu si le face, sigur va raspunde politic," a afirmat premierul.