Limitarile asupra miscarii capitalurilor aplicate in Cipru pentru a evita o fuga de capitaluri ar putea fi ridicate in decurs de o luna, a anuntat joi ministrul cipriot al Afacerilor externe, Ioannis Kasulides, citat de AFP.

"Ne asteptam ca aceste restrictii sa fie ridicate intr-o luna daca totul se petrece cu bine, ca azi", a spus Kasulides, intr-o conferinta de presa, dupa redeschiderea bancilor din insula, marcata insa de limitarea retragerilor la 300 de euro pe zi si interdictia de a scoate din tara mai mult de 1.000 euro.

Aceste masuri au fost publicate in monitorul oficial ca avand o durata de aplicare o saptamana, perioada dupa care Banca centrala a precizat ca le va inlatura progresiv, in functie de reactia deponentilor.

Redeschiderea bancilor, dupa 12 zile, s-a petrecut cu calm.

Guvernul a anuntat joi formarea unei comisii de ancheta care sa stabileasca daca exista "raspunderi penale, civile sau politice" in aceasta criza.

Intrebat daca sunt posibile arestari, anchete si puneri sub acuzatie, Kasulides a raspuns: "Este foarte probabil ca acesta sa fie cazul".