Presedintele Partidului Forta Civica (PFC), fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, va promova in parlament un proiect de lege care sa vina in sprijinul populatiei care a contractat credite bancare si care, din motive independente de ei, sunt in situatia de a fi executati de banci, scrie Agerpres. Ungureanu a declarat, vineri, la Botosani, ca Legea falimentului personal are ca scop protejarea persoanelor care nu sunt capabile sa acopere contractele cu bancile, ca urmare a crizei financiare.

"Foarte multi romani sunt in aceasta situatie grava si trebuie sa se gaseasca o solutie. Noi nu vorbim de romanii rau-platnici. Vorbim de romani corecti, onesti, care si-au platit ratele si care, la un moment dat, pe seama crizei, se afla intr-o situatie de faliment personal", a afirmat Ungureanu.

Liderul PFC este convins ca solutia tehnica urmeaza a fi discutata cu mediul bancar, cu Banca Nationala a Romaniei si cu Asociatia Nationala a Bancilor.

"Cred ca este o initiativa legislativa de larg interes cetatenesc si care salveaza de la pauperizarea nedorita pe cei care nu au capacitatea de plata, dar care s-au dovedit a fi foarte seriosi in acoperirea datoriilor catre banci, dar care sufera din cauza crizei", a precizat Ungureanu.