Comertul cu amanuntul a scazut in februarie fata de ianuarie cu 2%

de DP     HotNews.ro
Marţi, 2 aprilie 2013, 10:01 Economie | Finanţe & Bănci


In luna februarie 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut atat fata de luna precedenta ca serie bruta cu 1,1% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,0%, a anuntat marti Institutul National de Statistica.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu  1,8 %, respectiv cu 1,4%.

In perioada 1.I-28.II.2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut  fata de  perioada 1.I-29.II.2012, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu  2,4%  si respectiv, cu 1,9%.
  • Februarie 2013  comparativ cu ianuarie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  februarie 2013, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,1%, datorita scaderii  comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,6%). Cresteri au inregistrat vanzarile de produse  alimentare, bauturi si tutun  (+0,3%) si vanzarile de produse nealimentare (+0,1%).
  
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  februarie 2013, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 2,0%, datorita scaderii  comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-4,7%), vanzarilor de produse nealimentare (-3,8%) si vanzarilor  de produse  alimentare, bauturi si tutun  (-1,5%).

  •  Februarie 2013  comparativ cu  februarie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  februarie 2013, comparativ cu luna februarie 2012 a inregistrat o crestere cu 1,8% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+4,1%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,2%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a ramas neschimbat.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  februarie 2013, comparativ cu luna februarie 2012 a inregistrat o crestere cu 1,4% datorata cresterii si vanzarilor de produse nealimentare (+3,1%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,2%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au ramas neschimbate.

  • Perioada 1.I-28.II.2013  comparativ cu  perioada 1.I-29.II.2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-28.II.2013, comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012 a inregistrat o crestere cu 2,4% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+3,4%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,6%), si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-28.II.2013, comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012 a inregistrat o crestere cu 1,9% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+3,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 0,5%.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1784 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by