Credit Agricole Bank Romania (CABR) a reusit sa isi majoreze resursele prin cresterea volumului depozitelor comerciale cu 56% in 2012 fata de 2011. Rezultatul a fost diminuarea cu 9% in 2012 a diferentei dintre creditele si depozitele clientilor. Rezultat net: minus 6 milioane eur , rezultate similare cu cele inregistrate in anul 2011, in conditiile deteriorarii mediului economic, a cererii scazute de pe piata de creditare, cresterii somajului, instabilitatii cursului de schimb samd, se arata in comunicatul CABR. Cele 40 de banci de pe piata locala au cumulat anul trecut o pierdere neta de circa 2,1miliarde de lei (476 mil. euro), in crestere de aproape trei ori fata de rezultatul negativ inregistrat in 2011. Din cele 42 de banci jumatate au fost anul trecut pe plus , dar pierderile inregistrate de cealalta jumatate au depasit cu mult profitul bancilor cu profit.

"Angajamentul nostru este de a raspunde nevoilor financiare ale clientilor nostri, de a le sprijini planurile de viitor si de a construi o relatie de lunga durata cu acestia. Fiind un jucator mic pe piata, principalul nostru avantaj este agilitatea, capacitatea de a ne adapta cu usurinta organizatia si strategia in functie de evolutia pietei", a declarat Pierre Martin, Director General al Credit Agricole Bank Romania.

Principalii indicatori financiari:

  • Sprijinul si angajamentul Grupului  Credit Agricole Group a devenit principalul actionar al Bancii in 2012;
  • Capitalul social: 54 milioane eur; 40 milioane - crestere in ultimii 3 ani (rata de adecvare a capitalului: 17%);
  • Total active: 292 milioane eur (+13%, +34 milioane - in 2012 vs. 2011);
  • Total credite: 241 milioane eur (+14%, +29 milioane - in 2012 vs. 2011);
  • Total depozite: 113 milioane eur (+56%, +41 milioane - in 2012 vs. 2011);
  • Venitul net din comisioane: +7% in 2012 vs. 2011;
  • Ajustarile privind deprecierea creditelor au fost reduse cu 6%, ajungand sub nivelul de 1%:

Credit Agricole Bank Romania inregistreaza una dintre cele mai bune rate de acoperire a creditelor neperformante;

Credit Agricole Bank Romania a reusit sa isi majoreze resursele prin cresterea volumului depozitelor comerciale cu 56% in 2012 fata de 2011. Rezultatul a fost diminuarea cu 9% in 2012 a diferentei dintre creditele si depozitele clientilor.

  • Banca a contribuit continuu la finantarea economiei romanesti. In 2012, activitatea de creditare a fost axata pe segmentele: Corporate, care a crescut cu 28%
  • Retail - produse securizate, in conformitate cu strategia de risc a Bancii

Intr-o piata in care lideri ai sistemului bancar au inregistrat scaderi ale rezultatelor, Credit Agricole Bank Romania si-a majorat cota de piata a creditelor cu 14% si cu 55% pe cea a depozitelor.

Cheltuielile operationale au scazut cu 6% fata de anul precedent, in conditiile in care Banca a continuat sa investeasca in tehnologie si in optimizarea proceselor. Reducerea costurilor a fost facuta fara a afecta activitatea comerciala a bancii.

Reorganizarea resurselor umane a a insemnat o scadere cu 12% a numarului de salariati activi in 2012 vs. 2011, iar cursurile de perfectionare in domeniul vanzarilor si sesiunile de coaching individuale pentru middle management s-au intensificat.

Grupul francez Credit Agricole a decis in iunie 2012 sa transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole. Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.