Grupul austriac Raiffeisen Bank International, care controleaza Raiffeisen Bank Romania, este in mod cert interesat de activele din Romania ale bancilor cipriote, a declarat azi Herbert Stepic, CEO al RBI, citat de Zf.ro In urma cu circa o saptamana oficiali ai Bancii Centrale din Cipru au dat cateva telefoane celor mai importanti jucatori bancari de pe piata din Romania, rugandu-i "se se uite" peste situatia Bank of Cyprus din Romania in vederea unei posibile achizitii. BCR a declinat imediat oferta, insa Raiffeisen ar putea finaliza o eventuala tranzactie. In urma cu circa doua saptamani Raiffeisen Bank Romania si Citibank Romania au semnat un acord potrivit caruia Raiffeisen va achizitiona portofoliul de retail al Citi. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata probabil in trimestrul al treilea 2013.

Suspendarea activitatii sucursalei Bank of Cyprus din Romania a fost recent prelungita pentru inca doua saptamani, pentru a se putea incheia un acord de preluare cu unul dintre ofertantii dispusi sa cumpere banca.

"Banca Centrala a Republicii Cipru (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) pentru perioada cuprinsa intre 8 aprilie - 22 aprilie inclusiv. Aceasta prelungire este necesara pentru derularea negocierilor in scopul vanzarii sucursalei din Romania, negocieri care incep luni, 8 aprilie, cu bancile care si-au exprimat interesul pentru cumpararea acesteia. Banca Nationala a Romaniei a fost notificata in acest sens", se arata intr-o informare Bank of Cyprus.

Pana la redeschiderea sucursalei BoC si agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi reteaua de ATM-uri, iar pentru necesitati deosebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC.