UPDATE Banca Centrala a Ciprului (BCC), in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca doua zile, respectiv 23 si 24 aprilie, arata un comunicat la institutiei. Banca Nationala a Romaniei a primit o notificare in acest sens.

In cele doua zile mentionate, clientii pot folosi in continuare retelele ATM, iar pentru necesitati deposebite sunt invitati sa contacteze call-center-ul sucursalei BoC din Romania, mai arata comunicatul.

Activitatea Bank of Cyprus Romania ar fi trebuit sa se reia marti, dupa o pauza de trei saptamani in care Banca Centrala a Ciprului a cautat solutii pentru vanzarea sucursalei sau o varianta de transferare a depozitelor catre alte banci. Ofertele Bancii Transilvania si Raiffeisen au fost refuzate saptamana trecuta, pe motiv ca au fost prea mici.

Banca va ramane insa, cel mai probabil, inchisa si in urmatorele zile, pana la definitivarea unei solutii pentru transferul depozitelor sub jurisdictie romaneasca, declarasera pentru Mediafax surse bancare.

Cel mai important punct al discutiilor este soarta depozitelor de la sucursala romaneasca, care intra sub incidenta reglementarilor cipriote. Adica depozitele de peste 100.000 de euro care ar putea fi taxate cu 40%.

Agentiile din Romania ale bancii au fost inchise initial pentru o saptamana, incepand cu data de 1 aprilie, dar termenul a fost prelungit cu inca doua saptamani.

Activele inregistrate in sucursala din Romania insumeaza circa 450 de milioane euro, din care putin peste 350 milioane euro reprezinta credite.