In prima jumatate de zi de la preluarea operatiunilor Bank of Cyprus Romania, La Marfin Bank totul se desfasoara normal

de DP     HotNews.ro
Luni, 29 aprilie 2013, 12:33 Economie | Finanţe & Bănci


"Marfin Bank Romania functioneaza in conditii absolut normale, oferind clientilor operatiuni de plati si incasari, precum si alte tipuri de servicii corelate nevoilor bancare uzuale. Oferim servicii fostilor clienti Bank of Cyprus incepand de luni, 29 Aprilie, data de la care acestia pot desfasura toate tipurile de operatiuni bancare. Clientii vor beneficia de siguranta faptului ca sunt protejati de legea din Romania in acest moment. Subliniez faptul ca banca este membra a FGDB, dispune de un nivelul de lichiditate cu mult peste nivelul mediu din sistemul bancar romanesc, iar nivelul de solvabilitate si adecvarea capitalului sunt, de asemenea, peste media sistemului bancar romanesc", au transmis Hotnews.ro reprezentantii Marfin.

Marfin Bank Romania si Bank of Cyprus (BOC) au semnat Acordul prin care Marfin Bank Romania va achizitiona o parte din activele si pasivele BOC, Sucursala din Romania. In cadrul Acordului, Marfin Bank a preluat active in valoare bruta de 82 milioane euro, depozite in valoare de 77 milioane euro, precum si angajatii aferenti tranzactiei.

Marfin Bank este entitate juridica romana, ce activeaza in deplina acord cu legile din Romania, precum si cu reglementarile Bancii Nationale a Romaniei

Reamintim ca, prin decret al Bancii Centrale a Ciprului, s-a decis transferul unei parti din activele si pasivele de la sucursala BoC catre MARFIN BANK Romania SA, banca romaneasca cu capital strain, supusa reglementarii si supravegherii exercitate de catre Banca Nationala a Romaniei, informeaza BNR. Acest transfer vizeaza toate depozitele clientilor sucursalei din Romania a BoC, persoane fizice si companii, cu exceptia depozitelor constituite de unii clienti drept garantii pentru creditele primite de la aceasta sucursala. In contrapartida acestor depozite asumate de MARFIN BANK Romania SA, prin protocolul de predare-primire, BoC a transferat lichiditati substantiale, precum si un portofoliu de credite de buna calitate, cu garantii solide, acordate persoanelor fizice si IMM-urilor.

Depozitele transferate de la sucursala din Romania a BoC catre MARFIN BANK Romania SA intra, astfel, sub prevederile legislatiei romanesti, fara a fi afectate de masurile aplicate de autoritatile din Cipru. Reamintim ca regimul de garantare a depozitelor din Romania asigura, conform normelor Uniunii Europene si legislatiei nationale, protejarea acestora in limita plafonului de 100.000 euro.

Clientii transferati ai sucursalei BoC din Romania vor putea derula operatiuni bancare prin prezentarea la unitatile MARFIN BANK Romania SA.

Referitor la activitatea sucursalei BoC din Romania, precizam ca aceasta va desfasura in continuare operatiuni ce vizeaza, in principal, administrarea portofoliului de credite ramas in gestiunea sa, care au ca sursa de finantare linii de credit de la banca-mama.

In noile conditii, MARFIN BANK Romania SA ramane o entitate bancara solida, indicatorii de solvabilitate si lichiditate ai acesteia situandu-se in parametrii ceruti de catre Banca Nationala a Romaniei in calitate de autoritate de reglementare si supraveghere. Mai mult, s-a hotarat majorarea capitalului social al MARFIN BANK Romania SA de catre banca-mama a acesteia (din Cipru), fapt ce contribuie la consolidarea suplimentara a bancii romanesti cu capital strain.

BNR reafirma faptul ca de la demararea operatiunii de restructurare a sucursalei din Romania a BoC a fost in permanent contact cu Banca Centrala a Republicii Cipru, cu care a avut o buna conlucrare, pentru a asigura reusita acestei operatiuni.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1607 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by