In trimestrul I 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut fata de trimestrul I 2012, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,5%, respectiv cu 4,0%, a transmis marti Institutul National de Statistica intr-un comunicat. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de trimestrul I 2012, atat ca serie bruta cu 5,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,9%.

In luna martie 2013, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5,0%, a transmis marti Institutul National de Statistica intr-un comunicat. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 16,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,5%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut ca serie bruta cu 5,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 0,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut atat ca serie bruta cu 5,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 4,1%.

  • Martie 2013 comparativ cu februarie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna martie 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 9,2%, datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+23,4%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+11,2%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+9,3%) si la comertul cu autovehicule (+7,4%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 5,0%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna martie 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 16,6%, provenita de la cresterile inregistrate la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+33,9%), la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+19,2%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+10,7%), la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+9,4%) si de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+9,1%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna martie 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 3,5%.

  • Martie 2013 comparativ cu martie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna martie 2013, comparativ cu luna corespunzatoare, a inregistrat pe total o scadere cu 5,1%, datorata scaderii inregistrate la comertul cu autovehicule (-11,8%) si la intretinerea si repararea autovehiculelor (-6,7%). Cresteri au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+7,7%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013 a inregistrat pe total o crestere cu 0,6% fata de luna martie 2012.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna martie 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,3% mai mica comparativ cu luna martie 2012, provenita in principal de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-22,0%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-18,4%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-7,1%) si de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-0,8%). Cresteri s-au inregistrat la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+1,4%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna martie 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 4,1% mai mica comparativ cu luna martie 2012.

  • Trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul I 2012

In trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul I 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 0,5%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+7,9%), la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+3,5%). Scaderi au inregistrat comertul cu autovehicule (-4,8%) si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-1,7%).

In trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul I 2012, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,0%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in trimestrul I 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,3% mai mica comparativ cu trimestrul I 2012, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-26,7%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-22,5%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-6,0%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+4,7%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+1,1%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in trimestrul I 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,9% mai mica comparativ cu trimestrul I 2012.