Franta este in recesiune cu un declin de 0,2% a Produsul Intern Brut in primul trimestru, care vine dupa o contractie similara in ultimul trimestru al anului 2012, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica si studii economice.

O recesiune este declin al PIB, pentru doua trimestre consecutive. Pentru tot anul 2012, INSEE a pastrat estimarea de crestere economica zero.

Guvernul mentine o prognoza de crestere economica de 0,1% in 2013, au declarat miercuri pentru AFP reprezentanti din Ministerul Economiei.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca Franta trebuie sa prezinte un program credibil de reforme structurale pentru ca UE sa ii acorde doi ani pentru a isi reduce deficitul la 3%, asa cum a promis. Barroso urmeaza sa se intalneasca in cursul zilei de miercuri cu presedintele Frantei Francois Hollande in Bruxelles, relateaza Reuters.

Marti, parlamentul francez a aprobat o reforma cheie privind codul muncii, parte a eforturilor lui Hollande de a convinge partenerii europeni ca este dedicat relansarii economiei.

Presedintele François Hollande a admis ca situatia economica este "grava" dar recesiunea este "mai putin profunda decat cea cunoscuta in 2008-2009", a precizat purtatorul de cuvant al guvernului, Najat Vallaud-Belkacem.

"Situatia economica este grava, nu serveste nimic sa minimizam", a spus seful de stat, in Consiul de ministri. Dar, a subliniat el, "pana de crestere priveste intreaga Europa", a explicat Vallaud-Belkacem, reluand afirmatiile sefului de stat.