De la sfarsitul lunii mai, Omer Tetik nu va mai activa ca Presedinte al Consiliului de Administratie si CEO in cadrul bancii, alegand sa urmeze alte oportunitati profesionale, se arata intr-un comunicat al CEB. Pana la numirea de catre Consiliul de Administratie a unui nou Presedinte atributiile acestei pozitii vor fi exercitate de catre d-na Mirela Bordea, in prezent Chief Control Officer, cu sprijinul membrilor Comitetului de Conducere al bancii.

Mandatul lui Tetik la BT va incepe la 1 iunie a.c., iar exercitarea functiei va fi facuta dupa avizarea sa de catre BNR, a anuntat marti banca transilvana. Noul director general al Bancii Transilvania va raporta direct Presedintelui Consiliului de Administratie BT, Horia Ciorcila.

Omer Tetik are 40 de ani, este cetatean roman, de origine turca si este nascut in Germania. Cu toate ca este unul dintre cei mai tineri directori generali pe care ii au bancile din Romania, are o experienta foarte vasta in domeniul bancar, de peste 17 ani. A ocupat pozitii in domeniul bancar atat in Romania, cat si in Turcia si Rusia. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara si vorbeste fluent 4 limbi straine, inclusiv romana.

Omer Tetik si-a inceput cariera in anul 1996, la Finansbank, in Istanbul, ca Dealer trezorerie. A continuat ca Executive Manager Trezorerie la Finansbank Moscova si ca Presedinte al Finans Securities Bucuresti. In cadrul Credit Europe Bank Romania a indeplinit functia de Executive Manager si, ulterior, de Vicepresedinte in cadrul Diviziei Trezorerie; Vicepresedinte al Diviziei Retail Banking, Prim-Vicepresedinte, iar din 2010 a fost CEO al acestei banci.

Pentru exercitarea pozitiei de director general al Bancii Transilvania, Omer Tetik se va muta din Bucuresti in Cluj-Napoca, unde BT are Sediul Central. Este in Romania de 13 an.