Turcia: Parlamentul a adoptat "amnistia fiscala pentru marile averi", o lege ce vrea sa readuca in tara fondurile depozitate de turci in strainatate
Potrivit legii, turcii care isi muta conturile in tara vor plati doar 2% din fondurile eligibile, evitand taxe care s-ar putea ridica pana la 30-40%. Totodata, acestia nu vor fi investigati de autoritati pentru a se determine daca averea a fost generata in Turcia si depozitata, in mod necorespunzator, in strainatate.
Pentru a beneficia de amnistie, persoanele fizice sau companiile turcesti vor fi obligate sa isi declare averile inainte de sfarsitul lunii iulie.
Turcia a folosit ultima data un astfel de program in 2009 pentru a contribui la atenuarea efectelor crizei financiare globale, atragand in tara aproximativ 50 de miliarde de lire turcesti (circa 28 miliarde de dolari la cursul de schimb actual).
Economia Turciei a inregistrat, in 2011, cea mai rapida crestere dintre economiile europene, de 8,5%. Cresterea a incetinit brusc in 2012, la 2,2%, iar guvernul de la Ankara incearca sa incurajeze o revenire economica inainte de inceperea ciclului electoral, in 2014.

Ce este fenomenul GameStop / Revolta investitorilor particulari, reuniți pe Reddit, împotriva baronilor de pe Wall Street a condus la creșterea acțiunilor grupului cu 1.700%
Sectorul 3 vrea să investească aproape jumătate de miliard de lei în proiecte pentru fluidizarea traficului: trei pasaje subterane, două supraterane și lărgirea străzii Drumul între Tarlale la 4 benzi
Schimbările RCA la decontarea directă ar putea fi inutile și costisitoare: Cât costă acum acest serviciu și ce pericol este în proiectul de OUG inițiat de autorități
Elicoptere grele pentru IGSU: Lockheed Martin propune 12 elicoptere Black Hawk construite în Polonia și cu mentenanța la Romaero pentru 273 milioane de euro / Ce alte oferte au fost depuse
Cum a început „nebunia Ivermectinei” în România și ce știm până acum despre acest medicament. Medic: Nu trebuie să plecăm de la ideea că e miraculos înainte să i se demonstreze clar eficiența
De ce nu are România credite bancare pentru studenți? Cum funcționează un asemenea mecanism în alte state
Ce conține o doză de vaccin Pfizer, în afară de ARN mesager: Grăsimi, sare și zahăr / La ce folosesc ”ingredientele”
Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
In UE niciodata nu s-ar vota o astfel de lege datorita birocratiei excesive,in schimb se voteaza tampenii ca aia de saptamana trecuta "in ce sticlute sigilate sa servesti uleiul de masline la restaurante."
Bravo parlamentului turc, bine ca nu sunteti in ue ca asemenea legi nu votati voi pe aici.
Impulsul supravietuirii poate transforma tarile europene peste noapte. Foamea si spectrul mortii schimba civilizatia in agresivitate. Multe orase si civilizatii marete au pierit din motive economice.
Am convingerea ca daca nu gasim de buna voie argumente sa ne constituim ca uniune deplina, o sa ne uneasca altii cu forta: de exemplu SUA + China + India. E in interesul tuturor si in primul rind al europenilor sa ne constituim intr-o uniune. It's a must!
Eu unul prefer Merkel in locul lui Putin.
Daca oamenii au de ales, statistic vor alege libertatea, principiile, siguranta sau bunastarea. La un moment dat patria si comunitatea nu te mai reprezinta suficient, nu-ti mai insufla speranta si siguranta. Asta se intimpla destul de frecvent. Oamenii nu-si urasc comunitatea si patria. Pur si simplu aleg altceva mai important, cum ar fi libertatea.
Pana mai ieri plangeai pe umerii pulimii inrobite de UE, acuma tot UE e de vina ca ar vrea sa ii puna la plata si pe cei care au mult mai mult decat pot cheltui intr-o viata de om.
Eu totusi aspir la o lume corecta in care toti platesc procentul cuvenit, nu se ascund asteptand cate o amnistie.
Este o lume catre care aspiri? Eu prefer sa platesc cat mai putine taxe din truda mea.
Daca toti am plati corect, fii sigur ca ar fi mai mici toate taxele/impozitele.
Principiile corecte vizeaza un sistem echilibrat, realist, de taxe si impozite, institutii care verifica si controleaza, institutii care mentin saracia sub control.
Principiul "Fiecare cu aia a masii" nu merge. Nu esti in siguranta nici tu si nimeni altcineva. Virtuosi sau pacatosi, sintem supusi acelorasi pericole. Trebuie sa platim pentru securitatea noastra. Citez paragraful care dezvaluie eroarea ta: "Eu prefer sa platesc cat mai putine taxe din truda mea"
Poate ca va trebui sa acceptam Turcia in UE asa cum este ea: mindra, musulmana, puternica si hotarita. Iata spre exemplu lectia pe care ne-o ofera economia Turciei in present.
Privitor la religia musulmana, ar trebui sa proiectam in viitorul imediat interesele europene majore din nordul Africii musulmane. Potentialul solar transforma Sahara intr-o gradina energetica, ecologica si sanatoasa pentru batrina si secatuita Europa. Turcia si religia ei musulmana integrata in UE, ar simboliza liantul, catalizatorul succesului energetic si economic al Europei in Sahara. Europa are nevoie de nordul Africii si invers.
Despre proiectele din nordul Africii ce sa-ti spun? Sintem tot la inceput. Vezi:
Desertec
Medgrid
European super grid
SuperSmart Grid