Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) demareaza in data de 1 iunie testarea unui nou serviciu oferit contribuabililor prin care acestia vor primi "Instiintarea privind stingerea creantelor fiscale" prin intermediul "Postei electronice securizate". Perioada de testare este de patru luni, urmand ca ulterior, folosind experienta acumulata, ANAF sa armonizeze cadrul legislativ in vederea transmiterii si a altor documente prin intermediul acestui serviciu, se arata intr-un comunicat remis miercuri HotNews de catre ANAF. Pana la armonizarea cadrului legislativ, se va mentine si actuala emitere a documentelor, in format tiparit, se mai precizeaza in document.

"Noul serviciu are drept scop imbunatatirea comunicarii cu contribuabilii. Se faciliteaza, pe de-o parte, accesul contribuabililor la informatiile autentice detinute de ANAF, printr-un canal electronic standardizat si securizat si se elimina, pe de alta parte, costurile si timpul consumate cu imprimarea si transmiterea informatiei pe suport hartie.

Prin utilizarea Postei electronice securizate a MFP, beneficiarii primesc documente structurate si informatii protejate de prevederile Codului Fiscal sau de prevederi specifice ariei de competenta a emitentului, in format electronic, semnate digital de catre emitent. Astfel, contribuabilii au siguranta ca documentul primit este autentic si provine de la ANAF. De asemenea, formatul electronic si standardele utilizate fac posibila utilizarea informatiilor emise de ANAF, direct de catre aplicatiile informatice ale contribuabililor, fara interventie umana, cu grad de securitate si protectie a datelor maxim. Accesul este asigurat tuturor contribuabililor care dispun de certificat digital calificat, inrolat la ANAF, se mai spune in documentul citat