"Salariul meu este de 5.000 de euro net. La ei se adauga o indemnizatie de 1000 de euro. Total, 6000 de euro net. Cel mai bine este insa sa comparati salariul meu cu cel al jucatorilor din piata. Nu pot sa spun daca merit sau nu acest salariu- asa a fost decizia actionarilor", a declarat marti seful Postei Romane, Ion Smeeianu. "Vreau sa va atrag atentia ca ieri la ora 9 nu aveam de unde sa platesc salariile angajatilor. Cum cuantificati dumneavoastra acest stress?", i-a intrebat retoric Smeeianu pe reprezentantii media

"Se pune problema sa jung la un salariu mai mare doar daca indeplinesc tintele de performanta cu peste 10%". Contractul meu prevede ca salariul este cuprins intre 5000-10.000 euro lunar. Eu iau acum 5.000", a mai adaugat Smeeianu, care nu a precizat care sunt tintele fixate de actionari. Membrii CA ai Postei Romane iau 1000 de euro/sedinta.

Compania are datorii de 242 milioane de lei, iar in primele 4 luni a inregistrat pierderi de 1,3 milioane de lei.

La inceputul lunii martie, Mediafax a anuntat ca directorul general al Postei Romane, Ion Smeeianu, are o remuneratie lunara neta cuprinsa intre 6.000 de euro si 11.000 de euro, rezultand un castig anual plasat intre 72.000 de euro si 132.000 de euro, conform unor hotarari AGA ale companiei, unde statul detine 75% din actiuni.

Ulterior, premierul Victor Ponta a spus ca a fost deranjat de faptul ca directorul Postei Romane are un salariu mult prea mare si ca astfel de remuneratii ar trebui limitate la cel mult de sase ori peste salariul mediu.

Smeeianu a solicitat jurnalistilor sa nu compare salariul sefului Postei cu cel al majoritatii salariatilor companiei.

"Poate ar fi bine sa comparati salariul meu cu salariile sefilor operatorilor postali privati, cu care eu, in calitate de sef al Postei, ma bat la licitatiile organizate de diverse entitati pentru achizitioarea de servicii postale, in conditiile in care piata de profil s-a liberalizat de la 1 ianuarie 2013. Pe de alta parte, nivelul de stres al acestei functii este foarte ridicat", a spus Smeeianu.