Specialistii sunt pe punctul de a emite o avertizare de cod galben de vijelii in urmatoarea perioada in zona in care se gaseste sediul BNR. Intensificari puternice ale vantului au fost deja semnalate pentru aceasta dimineata, vantul batand cu putere dinspre sectorul estic. Potrivit acelorasi specialisti, vantul va continua sa bata cu putere, nefiind exclus ca perioadele de furtuni sa fie insotite de iesiri bruste ale soarelui pentru perioade scurte de timp. Rafale puternice au putut fi resimtite si astazi in anumite locuri, iesirile modeste ale Soarelui neputand opri forta cu care a batut vantul. Prognozele indica intensificari sporite in urmatorul an si jumatate, fenomene extreme neputand fi excluse. Oficialii institutiei au transmis la randul lor avertizari, mentionand ca sunt pregatiti sa faca fata intemperiilor, scrie Dan Popa pe blogul lui

Unii oameni de bine s-au dotat cu cazmale si lopeti in asteptarea viiturii (masculin, viitorului), sapand deja diguri care sa ajute la drenarea puhoaielor ce ar putea veni. Altii, considerand ca aceste diguri sunt construite pe terenurile lor, fac sparturi in vederea demolarii a ceea ce ei numesc “constructie imorala”.

Nimeni nu stie cand va incepe furtuna, dar Codurile galbene emise nu lasa loc de foarte multe interpretari. Se spera firav ca mugurii sa fie protejati, desi sanse mai mari le au crinii. Celor care vor sa asiste la furtuna li se recomanda sa fie dotati cu umbrele si pelerine de ploaie.

In urma furtunii se spera ca, in locurile care vor fi afectate, sa fie fie plantate cateva specii executive dar si cateva in pozitii ne-executive.

Vom reveni cu noi avertizari pe masura ce evenimentele meteo se intetesc.

Comenteaza pe blogul lui Dan Popa