Sorin Popa a renuntat la mandatul de membru in Consiliul de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), potrivit unui anunt al bancii transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB). "BRD-Groupe Societe Generale informeaza investitorii ca domnul Sorin - Mihai Popa a renuntat la mandatul de membru in Consiliul de Administratie al BRD-Groupe Societe Generale, incepand cu data de 03.06.2013 (luni - n.r.)", se arata in anuntul bancii.

Presa locala a scris in urma cu o luna faptul ca Popa a decis sa plece din Societe Generale dupa o cariera de 20 de ani in grupul francez. El si-a inceput cariera in 1993 la sucursala de la Bucuresti a Socete Generale si a continuat apoi ca numarul doi in BRD, iar in ultimul an si jumatate la Paris in cadrul diviziei internationale de retail.

Sorin - Mihai Popa a fostEl fusese numit in iulie 2012 Director de Dezvoltare Comerciala si Marketing in cadrul Banque de Detail Hors France, structura care coordoneaza activitatea filialelor Societe Generale din afara Frantei. DI. Sorin - Mihai Popa a ocupat inainte de aceasta numire functia de Director General Delegat al BRD-Groupe Societe Generale. In calitate de Director de Dezvoltare Comerciala si Marketing, el devine membru al Comitetului de Directie al BHFM. Ca urmare a acestei numiri, dl. Popa a renuntat la pozitia de Director General Delegat al BRD-Groupe Societe Generale. In acelasi timp, el este membru al Consiliului de Administratie al BRD-Groupe Societe Generale.

Dupa perioada de stagiatura in domeniul comercial si contabilitate, a evoluat ca inspector in cadrul Administratiei Financiare Pitesti, intre anii 1990-1993. Devine angajatul Societe Generale - Sucursala Bucuresti in 1993, ocupand succesiv functia de controlor general si pe cea de Director Executiv al sucursalei in perioada 1996-1999.

Dupa aceasta data a fost numit Director al Departamentului Retelei din cadrul BRD - Groupe Societe Generale, pana in anul 2003 cand a preluat functia de Director General Adjunct si a fost numit in Consiliul de Administratie al BRD. Din 2002, a coordonat direct procesul de restructurare, reorganizare si modernizare al retelei, iar din 2004, a coordonat procesul de dezvoltare al BRD si densificarea retelei de agentii. In 18 aprilie 2007, a fost reales în functia de administrator al BRD pentru un mandat de 4 ani.

Este absolvent al Facultatii de Finante Contabilitate - Academia de Studii Economice din Bucuresti si detine Diploma Internationala de Management eliberata de Institutul de Administrarea Intreprinderilor din cadrul Ecole Superieure de Gestion - Toulouse, Franta.