Numarul bancilor care opreaza pe plan local nu se va schimba, cochetam cu acest numar de 12 ani si cu siguranta va ramane la acelasi nivel, a spus Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor si seful CEC Bank, prezent la conferinta la ZF Bankers Summit. "Sunt convins ca toti colegii mei din bancile comerciale incearca sa gaseasca produse si solutii care sa le permita continuarea businessului pe aceasta piata", a mai spus Ghetea. El s-a mai referit in discursul sau la creditarea persoanelor fizice, care prezinta riscuri destul de mari pentru ca "exista inca o instabilitate in ceea ce priveste siguranta locului de munca de maine".

"Consideram ca in acest moment creditarea persoanelor fizice prezinta riscuri destul de mari pentru ca exista inca o instabilitate in ceea ce priveste siguranta locului de munca de maine. Cei care apeleaza acum, majoritatea sunt cei care au ajuns la situatii disperate. (...) Ca banca a statului trebuie sa ne uitam si la ce vrea actionarul. Statul a venit cu diverse proiecte",

Presedintele CEC a aratat ca strategia bancii este concentrarea pe persoane juridice, in special intreprinderi mici si mijlocii, agricultura si administratii publice locale. Ghetea nu crede ca in perioada urmatoare se va vedea o schimbare dramatica a ponderii creditelor in valuta in segmentul de companii, finantarile in euro fiind preferate de acesti clienti. "Recomand tuturor clientilor sa analizeze cu maxima responsabilitate daca pot sa se imprumute in valuta intrucat socurile pe cursul de schimb- cum au fost cele recente- le pot vulnerabiliza situatia", a explicat seful CEC Bank.