Adunarea generala a Consiliului Investitorilor Straini (FIC) a ales un nou Comitet Director, marti fiind alesi cei patru membri ai conducerii executive: Presedinte, doi Vicepresedinti si Trezorier. Conducerea executiva a FIC este formata din: Mihai Bogza, Presedintele Consiliului de Administratie, Bancpost (Presedinte ), Steven van Groningen, Presedinte & CEO, Raiffeisen Bank (Vicepresedinte FIC), Eric Stab, Presedinte & CEO, GDF Suez Energy (Vicepresedinte FIC), Daniel Anghel, Partener aspecte de ordin fiscal, PricewaterhouseCoopers (Trezorier) .

Mihai Bogza, noul Presedinte, a reiterat angajamentul FIC de a sprijini imbunatatirea mediului de afaceri, a dezvoltarii economice si a functionarii mecanismelor unei piete libere in Romania, in beneficiul comunitatii investitorilor si a societatii in general.

In 14 mai FIC a lansat editia din 2013 a Cartii Albe " Viitorul incepe acum" , o radiografie a mediului de investitii din Romania si in acelasi timp un set de recomandari menite sa imbunatateasca acest mediu si sa-l faca mai atractiv pentru investitorii straini si romani deopotriva.

Presedintele FIC, Comitetul Director si intreaga organizatie vor lucra in acest mandat pentru promovarea recomandarilor si pentru indeplinirea obiectivelor cuprinse in Cartea Alba.

Cateva dintre temele importante care se vor regasi pe agenda FIC in mandatul domnului Bogza sunt (1) continuarea dialogului cu autoritatile privind acele masuri si politici care au avut un impact pozitiv asupra cresterii economice; (2) incurajarea dialogului si a unor consultari cat mai ample cu autoritatile in privinta oricaror viitoare masuri cu impact asupra mediului de afaceri; (3) incurajarea investitiilor in sectoare cu potential mare de crestere; (4) imbunatatirea ratei de absorbtie a fondurilor UE si cresterea eficientei in cheltuirea acestora; (5) un mediu de afaceri care sa contribuie la pastrarea stabilitatii macroeconomice si la dezvoltarea durabila a Romaniei.

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) este asociatia celor mai importanti investitori straini din Romania. FIC a fost infiintat in 1997 cand si-a inceput activitatea cu 25 de companii membre. In prezent numara 123 de companii membre, ale caror investitii cumulate reprezinta aproximativ 35 miliarde EUR, adica aproape doua treimi din totalul investitiilor straine directe realizate in Romania din 1990 pana in prezent.

Componenta FIC include companii care furnizeaza economiei romanesti o varietate de bunuri si servicii, care au creat aproape 200.000 de locuri de munca directe si indirecte pentru economia romaneasca.

In Top 10 cele mai mari companii dupa cifra de afaceri, opt companii sunt membre FIC, iar 37 companii membre sunt incluse in Top 100 .