Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a avut in 2012 venituri de circa 82.000 de euro, cea mai mare parte rezultand nu din salarii, ci din vanzarea actiunilor pe care le detinea la Fondul Proprietatea si din vanzarea actiunilor la compania de asigurari Exim Romania (firma de asigurari a Eximbank), al carui fondator a fost, se arata in declaratia de avere depusa in aceste zile pe site-ul MFP. Potrivit aceluiasi document, sotia ministrului, Laura Chitoiu, a avut in 2012 un salariu mediu de 5.500 de euro, ea fiind director in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. (vezi atasament)

Daniel ChitoiuFoto: AGERPRES

Ministrul detine, alaturi de sotia lui, un teren intravilan cu o suprafata de 360 de metri patrati si o casa cu o suprafata de 456 de metri patrati in Capitala, ambele dobandite in anul 2010 in urma unui contract de schimb imobiliar, la care s-a adaugat si un credit ipotecar de 100.000 de euro, contractat in 2010 si scadent in 2035.

El este si proprietarul unui autoturism marca Hyundai, fabricat in anul 2007, si detine bijuterii din aur cu o valoare estimata la suma de 14.000 de euro, potrivit declaratiei sale de avere.

Chitoiu detine, de asemenea, conturi si depozite bancare la mai multe banci, dintre care un cont destinat alocatiei copilului sau si un cont pe numele sotiei sale.

Daniel Chitoiu a fost presedintele interimar al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si apoi seful Fiscului, numit de premierul de Calin-Popescu Tariceanu la data de 5 aprilie 2007. El l-a inlocuit in functie pe Sebastian Bodu, care a fost demis de catre premier din cauza unor declaratii prin care critica mai multe decizii luate de Guvernul de la acea vreme. Ministrul de Finante este doctor in economie, absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE. El a urmat, printre aletele, si o serie de cursuri in cadrul "Institute of Charted Accountants" din Scotia, in cadrul Universitatii Georgetown din Washington DC.