BRD-Groupe Societe Generale s-a clasat pe locul 3 in lume in topul organizatiei Factors Chain International, la categoria "Cel mai bun factor de export si de import". Banca este liderul pietei romanesti de factoring, cu o cota de piata de 35% in 2012.

"Clasarea pe locul 3 in topul Factors Chain International, organizatie cu 268 de membri din 74 de tari, si prezenta constanta de-a lungul ultimilor 6 ani in clasamentul celor mai buni factori confirma statutul BRD in elita factoringului international, inaintea unor jucatori cu experienta indelungata, din piete cu traditie", a declarat Anca Dogaru, Directorul Directiei Factoring din cadrul BRD.

Concomitent cu optimizarea serviciilor sale de factoring, banca se preocupa de diversificarea portofoliului specific de produse, dispunand in prezent de oferta cea mai completa din piata locala, adaptata exigentelor clientilor, indiferent daca acestia sunt exportatori sau importatori, societati comerciale mici, medii sau mari.

In 2012, cifra de afaceri a BRD din operatiuni de factoring a crescut cu 19% comparativ cu anul precedent, la peste 1 miliard de euro, factoringul fiind unul dintre produsele cu cele mai semnificative cresteri inregistrate in aceasta perioada. In structura, operatiunile de factoring intern detin ponderea cea mai importanta, 78%, in timp ce operatiunile de factoring de export reprezinta 13%, iar cele de import, 9%.

Activitatea de factoring a BRD si-a continuat evolutia pozitiva si in primele 5 luni ale anului 2013, mentinand un nivel ridicat al cifrei de afaceri. BRD este prima banca din Romania care a introdus in oferta sa, in 1993, operatiunile de factoring, afiliindu-se in acelasi an la Factors Chain International. In anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline in aceasta organizatie, iar din 2011 este membru fondator al Asociatiei Romane de Factoring si membru in Comitetul Director al acesteia.