Executia Bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pe 2012: Deficit de 409,8 milioane lei

de DP     HotNews.ro
Miercuri, 26 iunie 2013, 9:21 Economie | Finanţe & Bănci

Veniturile incasate la Bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate in anul 2012 au fost in suma de 19 miliarde lei, cu 665,6 milioane lei sub prevederile bugetare aprobate. In aceeasi perioada, cheltuielile au fost 19,45 miliarde lei, cu 255,8 milioane lei sub creditele bugetare aprobate. Prin urmare, executia Bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate la finele anului 2012 s-a incheiat cu un deficit de 409,8 milioane lei, se arata intr-o nota publicata pe site-ul Finantelor. Datoria publica a Romaniei la 31 decembrie 2012 a fost in valoare de 240,84 miliarde lei, din care datoria publica guvernamentala in valoare de 226,84 miliarde lei si datoria publica locala in valoare de 14 miliarde lei.

Veniturile bugetului de stat au fost realizate in anul 2012 in suma de 86.018,8 milioane lei, cu 6.131,9 milioane lei sub prevederile bugetare aprobate. Cheltuielile bugetului de stat au fost realizate in anul 2012 in suma de 104.569,8 milioane lei, cu 7.596,7 milioane lei sub creditele bugetare aprobate.
Executia bugetului de stat la finele anului 2012 s-a incheiat cu un deficit in suma de 18.551,0 milioane lei.

Contul general anual de executie a bugetului de stat si contul anual de executie a bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate au fost intocmite in structura bugetelor de venituri si cheltuieli aprobate prin Legea nr.293/2011 privind bugetul de stat pe anul 2012 si au ca anexe conturile anuale de executie ale bugetelor ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat, respectiv al bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
Pe parcursul executiei, evolutia indicatorilor macroeconomici a determinat adaptarea structurii, a nivelului veniturilor si cheltuielilor bugetare la realitatea economica prin elaborarea Ordonantei Guvernului nr.13/2012 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2012, precum si a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.61/2012 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2012.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

915 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    sanatate (Miercuri, 26 iunie 2013, 9:33)

    codrean [utilizator]

    Bilant nerelevant, cand nu stim sumele intrate prinCAS precum si valoarea programelor nationale de sanatate. Cu acest "buget consolidat" transparenta e in suferinta !


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri