INS a revizuit in urcare cresterea economica din primele 3 luni. Economia a crescut in primul trrimestru cu 2,2%. Initial, fusese anuntata o crestere de 2,1%

de DP     HotNews.ro
Joi, 4 iulie 2013, 10:03 Economie | Finanţe & Bănci

In trimestrul I 2013, Produsul intern brut a crescut  fata de trimestrul I 2012 cu 2,2%, pe serie bruta. Fata de trimestrul IV 2012, cresterea a fost de 0,6%, pe serie ajustata sezonier, a anuntat joi Institutul National de Statistica. Initial, INS anuntase o crestere de 2,1% (T1 2012/T1 2012) si respectiv 0,5% comparativ cu T4 2012. Revizuirea Produsului intern brut a avut la baza executiile bugetare si date contabile ale companiilor publice si informatiile rectificate privind importurile si exporturile de bunuri si servicii din Balanta de Plati, a mai transmis INS.
 
 • Produsul intern brut - date ajustate sezonier -  estimat pentru trimestrul I 2013 a fost de 154,233 miliarde lei preturi curente, in crestere - in termeni reali - cu 0,6% fata de trimestrul IV 2012  si cu 1,9% fata de trimestrul I 2012.

 • In serie bruta, Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2013 a fost de 120,895 miliarde lei preturi curente, in crestere - in termeni reali - cu 2,2% fata de trimestrul I 2012.
Comparativ cu varianta provizorie, atat dinamica PIB, cat si a valorii adaugate brute pe ramuri de activitate, nu a inregistrat modificari; volumul impozitelor nete pe produs s-a majorat cu 0,3 puncte procentuale ca urmare a cresterii volumului de impozite colectate la bugetul de stat, de la +1,3% la +1,5%.

Din punctul de vedere al utilizarii PIB, modificari semnificative ale contributiei la cresterea PIB, intre cele doua estimari, au inregistrat:
-    Formarea bruta de capital fix (investitiile), de la -0,1% la -1,0%, ca urmare a modificarii volumului sau cu -4,7 puncte procentuale (de la 99,3% la 94,6%); reducerea a fost determinata de rectificarea valorii investitiilor realizate in sectorul "Administratii publice",
-    Exportul net de bunuri si servicii, care a inregistrat o contributia pozitiva la cresterea PIB, de 4,4 procente.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

2364 vizualizari

 • 0 (4 voturi)    
  Economia creste (Joi, 4 iulie 2013, 10:36)

  Con_stan_tin [utilizator]

  daca folosesti si ingrasamant, care e din belsug si de calitate in Romania.
  Cum si-a inchipuit Basescu si PDL ca poti obtine recolte bogate doar din cinste seaca?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version