Mandatul cu care Romania va incepe negocierile cu Fondul Monetar International pentru incheierea unui nou acord de tip preventiv ar urma sa fie aprobat miercuri in sedinta de Guvern. "Miercuri, la confidential, va fi memorandumul de mandat. Confidential, pentru ca nu pot sa merg la negocierea acordului cu toate cartile la vedere", preciza Victor Ponta marti, la Antena 3, citat de Agerpres. El a spus ca orice decizie finala referitoare la acordul cu FMI va fi prezentata Parlamentului si a mentionat ca miercuri seara vor incepe, in mod oficial, discutiile cu Comisia Europeana si FMI pentru un nou acord.

Misiunea FMI se va afla la Bucuresti in perioada 17-31 iulie pentru discutii asupra urmatorului program cu Romania.

Pe agenda sedintei de guvern de miercuri mai figureaza proiectele de hotarare privind aprobarea bugetelor de venituri si cheltuieli pe anul 2013 ale Companiei Nationale de Cai Ferate 'C.F.R.'-S.A. si Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori 'C.F.R. - Calatori' - S.A., aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor. De asemenea, va fi aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru 'Electrica'-S.A., aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, informeaza Biroul de presa al Executivului.

Un alt act normativ vizeaza aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investitii la Aeroportul International Bucuresti-Otopeni.

De asemenea, urmeaza sa fie suplimentate bugetele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cel al Ministerului Finantelor Publice, al Ministerului Sanatatii.

Pe masa Guvernului se vor afla si memorandumuri privind deblocarea Programului Operational Sectorial 'Cresterea Competitivitatii Economice' si actualizarea componentei delegatiei Romaniei in cadrul Comitetului Comun de Monitorizare al programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Cabinetul ar urma sa aprobe si participarea secretarului de stat Ovidiu Putura in calitate de membru in Consiliul de Administratie al SC 'Metrorex' SA.