Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca nu vor fi disponibilizati zeci de mii de bugetari, ci doar 2.800 de oameni din zona administratiei centrale. "Nu dam afara zeci de mii de oameni. Desfiintam cele 60.000 de posturi vacante, care insemnau in general mai multe posturi de conducere. Nu ne atingem nici macar de posturile vacante din sanatate si educatie, asa cum am spus, insa in acest fel trecem la regula unu la unu. Daca vor pleca pana la finalul anului cei 2.800 din aparatul central, din toate ministerele, Secretariatul General al Guvernului, cred ca e un lucru bun sau cel putin pentru un politician de dreapta e un lucru bun", a spus Ponta. Acesta a mai afirmat ca el crede ca ministrul Varujan Vosganian este fericit "ca avem un aparat central mai suplu".

"Noi, cei de stanga, nu suntem foarte fericiti ca mai restructuram aparatul public, dar cine e de dreapta aici in Guvern, liberalii, domnul Vosganian, caruia ii uram la multi ani pentru maine, cred ca e fericit ca avem un aparat central mai suplu si care cheltuie mai putin', a afirmat primul-ministru, la inceputul sedintei de guvern", a precizat Ponta. In replica, Vosganian a spus ca nu comenteaza, la care Ponta raspuns: Nu vreau sa va provoc, ca e ziua dumneavoastra!

Reamintim caau inceput primele disponibilizari masive facute de Guvernul Ponta in administratia centrala. Agentia Nationala a Functionarilor Publici a explicat pentru HotNews.ro ca pana in prezent au fost propuse pentru desfiintare 132 de posturi ocupate din administratia centrala si 5.700 de posturi vacante din administratia centrala si locala. In total ar urma sa fie concediati 4% dintre angajatii din administratia centrala, circa 2.800 de persoane potrivit unor estimari. Disponibilizarile se fac in discretie totala, fiindca se desfiinteaza cateva posturi ocupate de la fiecare institutie, in acest fel neaparand o masa critica de nemultumiti.Potrivit presei locale, in plin concediu unele administratii fierb din cauza iminentei concedierilor si din cauza ca nu se stie cine ramane si cine pleaca.