Finantele au publicat Ordinul care majoreaza plafonul cifrei de afaceri pentru care firmele nu au obligatia depunerii raportarilor

de DP     HotNews.ro
Joi, 25 iulie 2013, 13:04 Economie | Finanţe & Bănci

Ministerul Finantelor a publicat in Monitorul Oficial Ordinul privind raportarile semestriale la data de 30 iunie 2013, prin care se majoreaza plafonul cifrei de afaceri pentru care firmele nu au obligatia depunerii raportarilor. Documentul mai stabileste termenul de depunere si formatul raportarilor, aproba formatul raportarilor contabile la data de 30 iunie 2013 si abroga reglementarile anterioare existente cu privire la raportarea semestriala.
  • Pana la ce data se depun raportarile semestriale?
Raportarile semestriale se depun pana cel mai tarziu in data de 16 august 2013 (aceasta data este intr-o zi de vineri). Reamintim si faptul ca data de 15 august 2013 este zi nelucratoare, conform prevederilor Codului muncii.
  • Cine depune raportarile semestriale?
 Depun raportari semestriale operatorii economici ce au realizat in anul precedent o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei si care conduc contabilitatea conform OMFP nr. 3055/2009 privind contabilitatea.
Depun, de asemeni, raportari semestriale, operatorii economici ce conduc contabilitatea conform Standardelor internationale de raportare IFRS, ce in anul precedent au realizat o cifra de afaceri mai mare de 220.000 lei.
 Actul normativ stabileste ca valoarea cifrei de afaceri analizata pentru stabilirea indicatorului mai sus amintit, se regaseste in situatiile financiare anuale pentru anul 2012.
  • Cine nu depune raportarile semestriale?
Ordinul enumera punctual cine nu depune raportari semestriale cu data de 30 iunie 2013, respectiv nu depun aceste raportari operatorii economici ce au realizat in anul precedent o cifra de afaceri mai mica de 220.000 lei.
Nici societatile comerciale infiintate in anul 2013 nu au obligatia sa depuna raportari semestriale, avand in vedere ca nu aveau cum sa realizeze o cifra de afaceri in anul 2012.
Nu depun raportari semestriale nici societatile ce au fost in inactivitate de la infiintare, precum si societatile alfate in inactivitate temporara in anul 2013.

De asemenea, nu depun raportari semestriale nici societatile aflate in lichidare.
  • Ce format au raportarile semestriale?
in punctul de vedere al formatului, nu am identificat modificari substantiale, respectandu-se continutul existent in ultimii ani.
Raportarile semestriale cuprind:
a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii;
b) Contul de profit si pierdere;
c) Date informative.

Reamintim si faptul ca subunitatile fara personalitate juridica  (sucursalele) apartinand persoanelor juridice straine, daca indeplinesc plafoanele mai sus amintite, depun si acestea raportarile semestriale.
Depun raportari semestriale si persoanele juridice romane, ce au exercitiul financiar diferit de anul calendaristic. In mod uzual, acestea sunt filialele unor societati straine, ce au un alt exercitiu financiar decat anul calendaristic si este necesara schimbarea exercitiului fiscal pentru consolidarea conturilor.
  • Cum se pot depune raportarile semestriale?
 Raportarile semestriale se depun astfel:
a.    in format electronic, prin utilizarea semnaturii electronice, accesand portalul www.e-guvernare.ro;
b.    in format hartie, la registratura organului fiscal la care este arondat respectivul contribuabil;
c.    prin posta, cu confirmare de primire.
Pentru utimele doua situatii, se necesita salvarea pe un suport magnetic si in format electronic  a raportarilor semestriale

Material  realizat cu sprijinul consultantului fiscal Adrian Benta (Bentaconsult)


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

9041 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi